1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS BAŞKANI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA
MECLİS BAŞKANI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

MECLİS BAŞKANI'NDAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Anayasa olumlu adım atmamıza engel.. Hedef ;

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, BRT’ye başta anayasa değişikliği olmak üzere, yasa ve tasarılarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Siber, “Anayasa’da birçok madde bizim günlük yaşamınızda olumlu adım atmamıza engel oluyor. Örneğin meclis iç tüzüğü çalışması yapıyoruz. Meclisin daha etkin çalışması için bir takım değişiklikler yapmak itiyoruz ama bir de bakıyoruz ki bir çok madde anayasaya takılıyor. En çok şikayet edilen nisap sorunuydu. Meclisin açılması için 26 vekil olması gerekiyor. Halbuki meclisin daha etkin çalışması için bu sayının altında vekillerle açılabilmesini öngörüyoruz. Ama Anayasa maddesi engel oluyor. Biz meclis iç tüzüğünü çalışırken, anayasa maddesinden dolayı değişiklik yapamyoruz” dedi..

Siber, Mecliste kurulan Anayasa Hazırlık Komitesine tüm partilerin katılımıyla çalıştığını vurguladı.

Siber, “Güzel olan şu. Tüm partilerde, anayasanın bazı maddelerinin değişmesi konusunda bir konsensüs var. Bu çok önemli. Bu doğrultuda çalışılıyor. Daha somut bir açıklama yapamıyorum çünkü henüz tartışılıyor. Hedef hazirandaki belediye seçimleri. Amaç özellikle üzerinde konsensüs olan maddeleri halkın oyuna getirmektir. Tüm partilerin üzerinde mutabık olduğu maddelerde değişiklik yapıp halka sunmak” dedi.

Siber, yakın zamanda meclis iç tüzüğünü geçirmek istediklerini dile getirdi ve “Ancak eğer Anayasa değişikliği olursa ve halk oylamasından geçerse, düzenleyemediğimiz maddeleri de ele alacağız. Burada amaç verimliliği artırmak ve etkin çalışan bir meclis halinde getirmektir” dedi.

Sağlık konusundaki hassasiyetiyle bilinen Siber, Hal yasasının meclisin gündeminde olduğunu, Gıda güvenliği yasasının da yakında ele alınacağını kaydetti.

Siber, halkın meclise olan güveninin yeniden tesisi konusunda yaptıklarını da değerlendirdi:

Siber, “Hükümete bir yazı yazdım. İlk dört ayda hangi yasaları geçireceklerini meclise göndermelerini talep ettim. Tüm bakanlıklar, ele alacakları yasaları yazıp gönderdiler. Bunu basın açıklamasıyla duyuracaktım ama sizin aracılığınızla paylaşıyorum... Hedef nisan ayına kadar 60’a yakın yasa önerisi. Yasalar geldikçe komiteler de çalışıyor. Bunları halkın bilgisine de sunuyoruz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.