1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MECLİS BAŞKANLIĞI BİZE CEVAP VERMEK ZORUNDA!”
“MECLİS BAŞKANLIĞI BİZE CEVAP VERMEK ZORUNDA!”

“MECLİS BAŞKANLIĞI BİZE CEVAP VERMEK ZORUNDA!”

Toparlanıyoruz Hareketi, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’nun itirazlarını değerlendirerek,

A+A-

Toparlanıyoruz Hareketi, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’nun itirazlarını değerlendirerek, Meclis Başkanlığı’nın yasa bağlamında kendilerine cevap vermek zorunda olduğu sonucuna vardığını açıkladı.

Toparlanıyoruz Hareketi yaptığı yazılı açıklamada, Meclis Başkanlığı’nın Toparlanıyoruz Hareketi’ne mal beyanı konusunda, yasanın gerektirdiği şekilde bilgileri içeren bir yanıt vermesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamada, Toparlanıyoruz Hareketi’nin bir süre önce seçilmiş ve atanmışların mal beyanı konusunda Meclis Başkanlığı’ndan bilgi talep ettiği, ancak Sibel Siber imzasıyla verilen yanıtta Meclis Başkanlığı’nın Bilgi Edinme Hakkı Yasası kapsamında mal beyanı ile ilgili olarak bilgi vermek zorunda olmadığı iddia edildiğini savundu.

Bunun üzerine Toparlanıyoruz Hareketi’nin, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na itiraz başvurusu yaptığı anımsatılan açıklamada, Toparlanıyoruz Hareketi’nin haklı olduğu ve yasanın gerektirdiği şekilde bilginin Meclis Başkanlığı tarafından verilmek durumunda olduğunun ortaya çıktığı ileri sürüldü.

Açıklamada, alınan kararla Meclis Başkanlığı’nın sorumluluktan kaçmasının önüne geçildiği ifade edilerek,  bu gelişmenin özellikle mal beyanlarını alma ve yasaya uygun olarak yapılıp yapılmadıklarını denetleme görevi olan Meclis Başkanlığı’nı halkın ve sivil toplum örgütlerinin dolaylı da olsa denetlemesine kapı araladığına inanç belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.