1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS GENEL KURULU TOPLANDI
MECLİS GENEL KURULU TOPLANDI

MECLİS GENEL KURULU TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak başkanlığın genel kurula sunuşları yapıldı ve İç Tüzük gereğince bazı komitelerin üyeleri okunarak onaylandı.

A+A-

TANITMA KURULU, ÇEVRE KOMİTESİ, KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA KOMİTESİ VE CİNSİYET AYRIMCILIĞINI İZLEME KOMİTESİ ÜYELERİ ONAYLANDI

SİYASİ PARTİLERİN GRUP BAŞKAN VE VEKİLLERİ GENEL KURUL’UN BİLGİSİNE GETİRİLDİ

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak başkanlığın genel kurula sunuşları yapıldı ve İç Tüzük gereğince bazı komitelerin üyeleri okunarak onaylandı.

Tümüne Meclis Başkanı ve Yardımcısı’nın başkanlık yapacağı komitelerden Tanıtma Kurulu Mehmet Çağlar (CTP/BG), Menteş Gündüz (DP/UG) ve Nazım Çavışoğlu (UBP);  Çevre Komitesi Hüseyin Erçal (CTP/BG), Özdemir Berova (DP/UG), İzlem Gürçağ (UBP): Kültür Varlıklarını Koruma Komitesi Arif Albayrak (CTP/BG), Zorlu Töre (DP/UG) ve Kemal Dürüst (UBP); Cinsiyet Ayrımcılığını İzleme Komitesi Doğuş Derya (CTP/BG), Hasan Taçoy (DP/UG) ve Erdal Özcenk’den (UBP) oluştu.

Genel Kurul’da daha sonra Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin önerisiyle Emeklilik (Değişiklik) Yasa Tasarısı için ivedilik kararı alındı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı ayrıca Dilekçe Komitesi Başkanlığı’na Fazilet Özdenefe (CTP/BG), Başkan Yardımcılığına da Kemal Dürüst’ün (UBP) getirildiğini Genel Kurul’un bilgisine getirdi.

Genel Kurul’un sunuşlar bölümünde son olarak, siyasi partilerin grup başkan ve vekilleri okundu. Buna göre, CTP/BG Meclis Grubu Başkanlığını Özkan Yorgancıoğlu, Başkan Vekilliklerini Asım Akansoy ile Mehmet Çağlar; DP/UG Meclis Grubu Başkanlığını Serdar Denktaş, Başkan Vekilliklerini Hasan Taçoy ile Hakan Dinçyürek; UBP Grubu Başkanlığını Hüseyin Özgürgün, Başkan Vekilliklerini Nazım Çavuşoğlu ile Kutlu Evren üstlendi.

Özel gündemde yer alacak işler bölümünde ise Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin gündeminde bulunan ve zaman aşımından dolayı yürürlükten kalkan Elektrik Yasası ve Belediyeler Yasası gibi bazı yasa gücündeki kararnamelerin gündemden çıkarılmasına ilişkin oy birliğiyle alınan karar görüşülmeye başlandı. Görüşmede ilk sözü TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı aldı.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, toma alımıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve halka karşı kullanılamayacaksa nerede kullanılacağını sordu.  Çakıcı, CTP/BG milletvekillerini konuyla ilgili olarak eleştirdi.

Olayın polisin sivile bağlanmasıyla ilgili mi olduğunu soran Çakıcı, hükümetin tomayla napacağını anlatmasını, , “Kullanmaya niyetimiz yok, geri satıyoruz iade ediyoruz” demesini istedi.

Çakıcı bu paranın başka yerlerde kullanılmasını daha doğru bulduklarını da söyleyerek,  hükümetin bu konuda kararını vermesini talep etti.

İşkencesi polislerle ilgili yargı aşamasının ne olduğunu soran Çakıcı, hükümetin işkencenin kabulüyle ilgili açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Faiz mağdurlarıyla ilgili bir ad hoc komite kurulması gerektiğini de söyleyen Çakıcı, halka verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Elektrik borcu olup da ödeyemeyecek durumda olanlarla ilgili önlem alınması gerektiğini dile getiren Çakıcı, ödeyecek durumda olanlarla ödeyecek durumda olmayanların ayrılmasını istedi.

Çakıcı, hükümetten bundan sonra ekonomik paket, toma, işkenceci polisler konusunda  bilgi ve çalışma  istediklerini kaydetti.

Tak

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.