1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİS PERSONELİNE EĞİTİM !
MECLİS PERSONELİNE EĞİTİM !

MECLİS PERSONELİNE EĞİTİM !

Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber bugün basına açıklamalarda bulundu;

A+A-

SİBER: “İŞBİRLİĞİYLE, DAHA GÜZEL, DAHA KALİTELİ VE ETKİN HİZMET VERECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Cumhuriyet Meclisi Yasalar, Kararlar ve Tutanaklar Müdürlüğü personeline hizmet içi eğitim veriliyor.

Meclis Mavi salonda bu sabah başlayan hizmet içi eğitim, 6 farklı başlıkta gerçekleştirilecek ve 9 Nisan’da sona erecek.

Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber bugün hizmet içi eğitim programı öncesinde basına açıklamalarda bulunarak hizmet içi eğitimlerle ilgili bilgi verdi.

Siber, Cumhuriyet Meclis’i olarak sorumluluklarından birinin de hizmet içi eğitim olduğunu anımsatarak, yasalarla ilgili çalışan personelin uzmanlardan gerekli eğitimi almasının önemine işaret etti.

İlk eğitimi Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Atay’ın vereceğini belirten Siber, bu eğitim için GAÜ’ye başvurduklarını ve tekliflerinin kabul görmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Siber, üniversitelerin çok önemli olduğuna da işaret ederek, üniversitelerden farklı konularda tamamen gönüllülük esasına dayalı hizmet aldıklarını belirtti. Siber, bu çalışmalar kapsamında LAÜ’nün çevre durum raporu, YDÜ’nün taş ocakları ve çevre kirliliği konularında rapor hazırladığını kaydetti.

EĞİTİM KONULARI

Siber, bugün başlayan eğitim programında hukukun genel kavramlarının, yasa gücünde kararnamelerin, uluslararası anlaşmaların iç hukuktaki yerinin, Meclis İç Tüzüğü konusundaki çalışmaların, hukuk devleti ilkelerinin ve yasa yapma tekniklerinin ele alınacağını belirterek, bu işbirliğiyle, daha güzel, daha kaliteli ve etkin hizmet vereceklerine inandığını dile getirdi.

ATAY

GAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Atay ise, Cumhuriyet Meclisi’ne davet edilmekten ve hukuk alanında eğitim verecek olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, eğitim verecek kişiler hakkında bilgi verdi

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.