1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MECLİSTE GERGİN DAKİKALAR!
MECLİSTE GERGİN DAKİKALAR!

MECLİSTE GERGİN DAKİKALAR!

Birer birer terk ettiler!

A+A-

Meclis’te Serdar Denktaş’ın oğluna üniversite amaçlı arazi verilmesi tartışma yarattı. Önce Doğuş Derya ile tartışan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, ardından Başbakan’dan açıklama taleplerine yanıt alamayan muhalefet milletvekilleri salonu terk etti

 

Önce Denktaş kürsüyü bıraktı

Meclis’te Serdar Denktaş’ın oğluna üniversite amaçlı arazi verilmesi tartışma yarattı. Tufan Erhürman’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Doğuş Derya ile tartışmaya başlayınca kürsüden inerek salonu terk etti

 Muhalefet salonu terk etti

Başbakan’ın kürsüye çıkıp açıklama yapmamasına tepki gösteren ana muhalefet milletvekilleri genel kurul salonunu terk etti. Bu arada seyirci locasında bulunan CTP’liler de tepki göstererek salondan ayrıldı.

Meclis Başkanı Siber ise “Bu sorulara izahat beklemek Meclis’in görevi.  Bu konuda genel görüşme açılsın ve Başbakan bilgi versin önerisi var” açıklamasında bulundu.

Öte yandan genel kurulu izleyen CTP’liler Meclis dışında hükümet aleyhine slogan atarak, kırmızı kart açtı.

“Biz buna nasıl sahip çıkalım”

Başbakan Hüseyin Özgürgün CTP’nin salonu terk etmesinin ardından “CTP bir senaryo oynadı ve gitti” dedi. Mağusa Milletvekili Erdal Özcenk, Başbakan’a dönerek “Sayın Başbakan biz buna nasıl sahip çıkalım” diye sordu.

Hükümet Siber ile nisap sağladı

Meclis Başkanı Sibel Siber CTP’nin salonu terk etmesinin ardından partisinin kararına uymak için Meclis Başkanı Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı’yı koltuğa oturmaya çağırsa da Alanlı bunu reddetti.

Meclis’te Erhürman’ı dinleyen CTP’liler salonu terk etmelerinin ardından Meclis avlusunda “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız. Ya siz?” sloganı atarak UBP-DP ve Bağımsız milletvekillerini protesto etti.

 


Çeler: “Kimsenin ticareti faaliyetleri kamu yararı değil”

Toplantıda Meclis İç Tüzüğü’nün 62’nci maddesi tahtında TDP milletvekili Zeki Çeler söz aldı.

Çeler, ne turizm yatırımına ne de üniversite açılmasına karşı olmadıklarını ifade ederek, kimsenin ticari faaliyetleri kamu yararı diye göstermeye hakkı olmadığını söyledi.

“Burası Kuzey Kıbrıs mı Kuzey Kore mi?” diye soran Çeler, “Bir karış toprağı vermeyeceğiz propagandası yaparak buralara gelenler o toprağı Rum’a İngiliz’e değil, kimseye vermemek için burada” dedi.

Çeler, insanların bin 800 TL ile geçinmeye çalıştığını, gençlerin göç etmemek için elinden geleni yaptığını kaydederek “Ülkedeki durum böyleyken, biz sadece kendi evlatlarımızı düşünemeyiz. Bu yüzsüzlüğün daniskasıdır” diye konuştu.

Zeki Çeler, çeşitli ülkelerde istifa eden 24 siyasi ve istifa nedenleri hakkında bilgi vererek “Dünyada bir çakulet için istifa eden Maliye Bakanları varken, bir de bizimkiler bakın” dedi.


Erhürman: “Bu hükümet tarihin çöplüğüne gitti”

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da söz aldı. Erhürman, hükümetin ara emri alan ve ara emri çıkacak diye geri adım atılan kararlarına işaret ederek, “13 aydır mahkemelerdeyiz. Ara emri üzerine ara emri alıyoruz. Bu bir rekordur. Artık tahammül kalmadı. Bu olay oldu olalı. Bakanlar Kurulu’nda oturanlar arkadaşlardan ‘haberimiz yok’ diye bize mesajlar ulaştı. Hükümeti destekleyen, hükümetten olan milletvekillerinden, isim verecek değilim, bize ‘biz artık yokuz’ diye mesajlar ulaştı ama mesaj dönemi kapandı. Bir an önce buna dur demelisiniz. Bu hükümet tarihin çöplüğüne gitmiştir” dedi.

 

“Hukuk üstünüze bol geliyor”

“Hukukun bu hükümeti yönetenlere lüks geldiğini” söyleyen Erhürman, “Hukuk üstünüze bol geliyor, üzerinizden düşüyor. Konuşurken yüzünüze bile bakmak bile istemiyorum” dedi.

Erhürman, “Hiçbir zaman bir tek kişi ve şirket için idari işlem yapılamaz” vurgusunda bulunarak, “Sakın yaptıklarınızı örtmeye çalışmayınız. Sevgi ve saygımızı gösteriyoruz. Bizi zorlamayın. Çıkın bu kürsüye bu işi geri alınız. 27 milletvekili arkadaşımıza sesleniyorum, bize mesaj yollamasın.

Herkesin dürüstlüğünü ortaya koymasının günüdür” şeklinde konuştu.
Çıkarma Plajı konusunda geri adım atılmadığını da söyleyen Erhürman, “En dar alanlarda menfaat dağıtılması evresine girildi” dedi.

 


Denktaş: “Gayrıyasal birşey yok… Etik boyutunu ben hallederim”

Erhürman’ın ardından Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eleştirileri yanıtlamak üzere söz aldı.

Denktaş, üniversite izni konusunda gayrı yasal hiçbir şey olmadığını ifade ederek, “Ben şu an bakanım diye etik bir boyutu olabilir. Etik kısmını ben bir şekilde hallederim” dedi.

 

“Hibe değil kira”

Verilen arazinin hibe değil kira olduğunu ifade eden Denktaş, Metehan girişinde kullanılmayan bir alanın kullanıma kazandırılacağını söyledi.

Bunun üzerine CTP Milletvekili Doğuş Derya Denktaş’ı yerinden eleştirdi. Genel Kurul’da yükselen sesler üzerine Denktaş kürsüden indi ve genel kurul salonundan çıktı.

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe, yerinden söz alarak, “Başbakan bu konuya cevap vermesi lazım” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.