1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMET ÇOBAN DERİLERE HAYAT VERİYOR
MEHMET ÇOBAN DERİLERE HAYAT VERİYOR

MEHMET ÇOBAN DERİLERE HAYAT VERİYOR

Üniversite mezunu olan Mehmet Çoban, ekmek parasını tarihi Büyük Han’da ürettiği birbirinden renkli el emeği ürünlerden çıkarıyor;

A+A-

 

Döşemeci dükkânlarından artık derileri toplayarak hayat veren Mehmet Çoban isimli üniversite mezunu genç, ürünlerini tarihi mekan Büyük Han’da pazarlıyor. Ağırlıklı olarak, Asya ülkelerindeki kıyafet modellerinden esinlenerek ürettiğini anlatan Çoban, Büyük Han’da çalışmanın kendisine huzur verdiğini ifade ediyor. Çoban, üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre hangi alanda çalışması gerektiği konusunda karar veremediğini belireterek, “Kendi işimin patronu olmak istiyordum, bu nedenle  Büyük Han’da bir terzi dükkânı açtım ve burada, cüzdan, çanta ve elişi takıların yanı sıra, çeşitli kıyafetler dikmeye başladım” dedi.

“Başka yerde çalışamam”

Bir yıl önce çalışma yaşamına adım attığını belirten Çoban, özellikle Asya ülkelerinin tonlarını taşıyan ürünleri tercih ettiğini kaydetti. Çoban, “Üretmeye başladığımız ürünler gençlerin ilgisini çekmeye başladı, bunlar 1970’li yıllardaki takı ve kıyafet tarzları ve bugünlerde çok ilgi görüyorlar bu da beni çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

“Akmasa da damlar”

Eski model bir dikiş makinesi ile ürettiği ürünleri, yerli yabancı birçok turiste satan Çoban, çoğu zaman sipariş üzerine ürün hazırladığını ifade ederek, işlerinin çok iyi olmasa da “Akmasa da damlar” diyerek memnuniyetini dile getiriyor.

 “Burası huzur dolu”

Tarihi Büyük Han’da bir iş yeri olduğu için mutlu olduğunu söyleyen Çoban, “Burası huzuru, sanatı ve  pozitif enerjisi ile buram buram Kıbrıs kokan bir yer. Sanırım buradan başka bir yerde mesleğimi sürdürmek istemezdim” dedi.

Diyalog

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.