1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMET HARMANCI SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ
MEHMET HARMANCI SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

MEHMET HARMANCI SANAYİ ODASI’NI ZİYARET ETTİ

Mehmet Harmancı, meclis üyesi adayları ile birlikte Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

A+A-

HARMANCI:  “EKİP OLARAK ‘ÇOK BİLEN DEĞİL, ÇOK SORAN’ BİR FELSEFE İLE YOLA ÇIKTIK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Baraka Kültür Merkezi Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkan adayı Mehmet Harmancı, meclis üyesi adayları ile birlikte Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

TDP Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ile görüşen Harmancı, Sanayi Bölgesi ile ilgili projelerini anlattı, Çıralı’nın görüş ve düşüncelerini dinledi.

LTB Başkan adayı Mehmet Harmancı, ekip olarak “çok bilen değil, çok soran” bir felsefe ile yola çıktıklarını belirterek, hep birlikte doğruyu bulmanın gereklerini yerine getirmeyi amaç edindiklerini söyledi.

Bu düşünceden hareketle birçok kez yurttaşlarla toplantılar gerçekleştirdiklerini ve yurttaşların bu toplantılara katılımının önemine dikkat çeken Harmancı, sanayi bölgesinde çok ciddi problemler olduğunu bildiklerini, sorunların çözümü yönünde ciddi ve gerçekçi çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Harmancı, dünya ve Türkiye ölçeklerini inceledikleri zaman sanayi bölgelerinin ayrı özerk yönetimler şeklinde yönetildiğini ve buradan elde edilen gelirlerin, alt yapı ve katı atık problemlerinin, özellikle sanayi tipi atıkların değerlendirilmesinde kullanıldığını anlattı.

29 Haziranda yetki almaları durumunda Sanayi Odası ile birlikte sanayi bölgesinde yaşanan sorunları üst makamlara taşıyacaklarını söyleyen Harmancı, sanayi bölgesinde yaşanan ciddi sıkıntıları toplumla barışık bir yaklaşımla, mucize formüllerle değil, ilgili tüm paydaşlarla birlikte çözeceklerini kaydetti.

En çok üzerinde durdukları konuların başında ekonomik ve mali disiplin geldiğini belirten Harmancı, şu anda belediye gelirlerinin %90’ının cari giderlere harcandığını, bu giderlerin içerisinde sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı ödemelerinin olmadığını, bu ödemelerin eklenmesi durumunda belediye bütçesinde her ay yaklaşık yüzde 25’lik bir açık olacağını belirtti.

Harmancı,  dünyada yaşanan son ekonomik krizle birlikte birçok belediyede mali krizler yaşandığını, bunlara yönelik ise Avrupa Konseyi’nin Kiev Deklarasyonu ile çözüm önerileri sunduğunu anımsattı ve kendilerinin de LTB özelinde çalışırken, bu önerileri dikkate alarak çalışma yaptıklarını kaydetti.

Belediyenin mali yapısını güçlendirebilmek için evrensel kriterleri inceleyerek 6 ana yaklaşım belirlediklerinin altını çizen Harmancı, ayrıca, çağın teknolojilerine belediyelerin de ayak uydurması gerektiğinden hareketle, mobil belediyeciliğin de artı hizmet olarak topluma kazandırılacağını vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.