1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEHMETÇİK KÖYÜNDEKİ YANGIN ZEHİRLENMEYE NEDEN OLDU!
MEHMETÇİK KÖYÜNDEKİ YANGIN ZEHİRLENMEYE NEDEN OLDU!

MEHMETÇİK KÖYÜNDEKİ YANGIN ZEHİRLENMEYE NEDEN OLDU!

Mehmetçik Çöplüğü’nde günlerdir devam eden yangın, 19 yaşındaki Mehmet Erbay Evlat’ın dumandan zehirlenmesine neden oldu

A+A-

Mehmetçik Çöplüğü’nde aşırı sıcağın etkisiyle çöplerde sıkışan gazdan çıktığı tahmin edilen ve günlerdir devam eden yangın, evinin balkonunda uyuyan 19 yaşındaki Mehmet Erbay Evlat’ın dumandan zehirlenmesine neden oldu.

Annesi tarafından güçlükle uyandırılan Evlat, Mehmetçik Sağlık Ocağı’na kaldırıldı. Dumandan zehirlendiği anlaşılan Evlat’a oksijen bağlanarak tedavisi yapıldı. Evlat’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.    

Mehmetçikli vatandaşlar, çöplüğün sürekli yanmasından şikayet ederek bir an önce yetkililerin önlem almasını istedi.

Vatandaşlar, “Kaç gündür zehir soluyoruz. Önlem almak için neyi bekliyorlar? Önlem alınması gerekiyor. Köy duman altı?” diyerek isyan etti.   

Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazit Adalıer ise çöplüğün yıllardır en büyük sorunları olduğunu belirterek, tüm uğraşlarına rağmen soruna hükümetler tarafından bir çözüm bulunamadığını ifade etti. Adalıer: Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazit Adalıer, çöplükte çıkan yangının nedeninin sıcaktan ve çöplerde sıkışan gazlardan olduğunu belirtti. Belediye olarak tüm imkanlarını kullandıklarını ve yangınları engellemeye çalıştıklarını söyleyen Adalıer, Mehmetçik Belediyesi’nin yıllardır en büyük sorunlarından birinin çöp olduğunu ifade etti. Adalıer, tüm uğraşlarına rağmen bu soruna geçmiş hükümetler tarafından bir çözüM bulunamadığını kaydetti. Adalıer, Mehmetçik Çöplüğü’nün Mehmetçik köyünün 150 metre uzağında olduğunu ve sadece köyün çöplerinin bu alana döküldüğünü belirterek, köylerin belediyelere bağlanması, ayrıca 2006 yılından itibaren Bafra Turizm bölgesindeki otellerin birikmiş çöplerinin de bu alana dökülmesiyle çöp sorununun hat safhaya ulaştığını söyledi. Beyazit Adalıer, ilgili bakanlıklara, dönem dönem çöp sorunuyla ilgili bildirimlerde bulunduğunu ancak bu güne kadar sıkıntılarını çözecek ne bir cevap, ne de bir çözüm yolu üretildiğini kaydetti.

 Adalıer, şöyle devam etti:
 “Maalesef son dönemde beldemizin çöplerini kapasite olarak karşılayamayan çöplüğe bir önceki hükümetten (İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ndan ve İskele Kaymakamlığı’ndan) Büyükkonuk Belediyesi’ne çöplerini bizim belediye çöplüğüne dökmeleri için sırf siyasi rant uğruna izin verilmiştir. Bilinmesini isterim ki Mehmetçik çöp yerinin kullanım hakkı Bakanlar Kurulu kararı ile belediyemize aittir ve hiçbir şekilde belde halkımın daha fazla zarar görmesine göz yummayacağım. Mevcut hükümetimizden isteğim, yasal olmayan ilgili bakanlık yazılarını belde halkımın daha fazla zarar görmemesi için iptal etmesidir”.

Dumandan şikayet ettiler

Bu arada köy halkı da çöp yangınlarından dolayı büyük tepki içinde.Köy sakini Dudu Evlat, Mehmetçik Çöplüğü’nün beş gündür yandığını belirterek, dumandan ve kokudan gece dışarıda durulmadığını söyledi.
   19 yaşındaki oğlu Mehmet Erbay Evlat’ı işe gitmesi için uyandırmaya çalıştığını ancak zorlandığını ifade eden Evlat, oğlunun dumandan zehirlendiğini ve hemen Mehmetçik Sağlık Ocağı’na gittiklerini belirtti.

Evlat, “Eğer oğlumu uyandırmasaydım daha kötü durumla karşılaşabilirdim. Benim evim çöplüğün yaklaşık üç kilometre uzağındadır. Kaç gündür zehir soluyoruz bir an önce önlem alınması gerekiyor” dedi.

Evşen Gürtop, çöplükten yayılan dumanın her yeri sardığını belirterek her yıl aynı dönemde aynı sorunun yaşandığını vurguladı. “Bu hurdacıların işidir. Hurda toplasınlar diye çöplüğü yakıyorlar” iddiasında bulunan Gürtop, çocukları pis havayı solumasın diye erkenden eve kapandıklarını belirtti.

Fadime Sarı da, dumandan şikayet ederek geceleri saat sekizden sonra dışarıda oturamadıklarını söyledi.Astım ve alerji hastalarının zorluk yaşadığının altını çizen Sarı, “Sağlığımız açısından çok zararlı. Gece, komşu köye gidemiyoruz, dumandan yolu göremiyoruz. O derece duman kaplıyor her yanı bir an önce önlem alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.