1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERHUM SENDİKACILAR 31’İNCİ YILDÖNÜMDE KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI
MERHUM SENDİKACILAR 31’İNCİ YILDÖNÜMDE KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

MERHUM SENDİKACILAR 31’İNCİ YILDÖNÜMDE KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI

Görevleri başında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Türk-Sen’in ilk Başkanı Necati Taşkın, Kamu-Sen Başkanı Erdoğan Sonsal ve Yön-Sen Genel Sekreteri Artemel Karal ölümlerinin 31’inci yıldönümde kabirleri başında törenle anıldı.

A+A-

Görevleri başında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Türk-Sen’in ilk Başkanı Necati Taşkın, Kamu-Sen Başkanı Erdoğan Sonsal ve Yön-Sen Genel Sekreteri Artemel Karal ölümlerinin 31’inci yıldönümde kabirleri başında törenle anıldı.

Türk-Sen ile Kamu-İş merhum sendikacılar için Lefkoşa Mezarlığı’nda ayrı ayrı tören düzenledi.

İlk töreni saat 09:30’da Sami Dilek başkanlığındaki Kamu-İş, saat 10:00’daki töreni ise Arslan Bıçaklı başkanlığındaki Türk-Sen Federasyonu ve ona bağlı sendikalar gerçekleştirdi.

İki törende de merhum sendikacıların kabirlerine çelenk konup saygı duruşunda bulunuldu ve konuşmalar yapıldı.

DİLEK

Kamu-İş Bşkanı Sami Dilek 31 yıl önce kaybettikleri Türk-Sen Başkanı Necati Taşkın, Kamu-Sen Başkanı Erdoğan Sonsal ve Yön-Sen Genel Sekreteri Artemel Karal’ı rahmetle anarak, merhum sendikacıların ülkede sendikal mücadelenin temellerini atan kişiler olduğunu kaydetti.

“Sendikal hayata verdikleri katkı büyük ve anlamlıdır” diyen Dilek, onların bu temel üzerine diktiği bayrağı alarak sendikacılık ve çalışanların haklarını daha ileriye taşıyacaklarını vurguladı.

Merhum sendikacıların başlattığı mücadelenin sendikacılığın ufkunu açarak ülkede demokrasi ve sendikacılığın bugünlere gelmesini sağladığını belirten Sami Dilek, ülkede son dönemlerde işçi sınıfına yönelik “sıkıntılı bir süreç”’  başlatıldığını söyledi.

İşçilerin toplu iş sözleşmelerindeki hakların geri götürülmeye çalışıldığını da iddia eden Dilek, Kamu-İş’in buna yönelik mücadele vermekte olduğunu söyledi.

BIÇAKLI

Türk-Sen Federasyonu Arslan Bıçaklı yaptığı konuşmada, Gazimağusa’da 31 yıl önce düzenlenen sendikal amaçlı bir toplantıya giderken geçirdikleri bir trafik sonucu hayatlarını yitiren Türk-Sen’in ilk Başkanı Necati Taşkın, Kamu-Sen Başkanı Erdoğan Sonsal ve Yön-Sen Genel Sekreteri Artemel Karal’ı bir kez daha rahmetle andıklarını söyledi.

Meydana gelen kazada 3 sendikacının da yaralandığını anımsatan Bıçaklı, bu üç kişiden birinin daha önceki gün yaşamını kaybettiğini belirterek yaşamda olanlara sağlık diledi.

Merhum sendikacıların ülke ve çalışma hayatına ciddi katkılar koyan kişiler olduğunu ifade eden Arslan Bıçaklı, onların işçi sınıfının mücadelesine yurtiçi ve dışında önderlik yaptıklarını kaydetti.

Son zamanlarda ülkede işçi sınıfına yönelik ihanetler yapılmakta olduğunu iddia eden Bıçaklı, sözkonusu ihanetlerden dolayı merhum sendikacıların içlerinin sızladığını ileri sürdü.

“Türk-Sen’in ilk Başkanı Necati Taşkın, Kamu-Sen Başkanı Erdoğan Sonsal ve Yön-Sen Genel Sekreteri Artemel Karal’ın ülke geleceğine yönelik koyduğu katkı ve değerler maalesef niteliksiz siyasiler eliyle bir bir tükenmektedir” diyen Arsan Bıçaklı, gelinen aşamada ülke ile geleceğini devredecek gençlik kalmadığını savundu.

Kurulan devletin her geçen gün kurum ve değerlerinin bir bir yok edilip satılarak küçültüldüğünü ileri süren Bıçaklı, ülkede öğretmen, memur, esnaf, hayvan ve çiftçilerin hayatlarını sürdüremeyecek noktaya getirildiği görüşünü dile getirdi.

Bıçaklı, ülkede 4 kişilik bir ailenin bin 400 TL’lik asgari ücretle yaşamını sürdürmesini istemenin “devlet halk için vardır”  ilkesiyle örtüşmediğini ifade etti.

Rahmetli Taşkın, Sonsal ve Karal’ın Kıbrıs sorunu konusunda da her zaman seslerini yükselttiği ve taraf olduklarını dile getiren Bıçaklı, sorunun çözümüne yönelik, kalıcı her iki tarafın kabul edebileceği bir çözümden yana tavır koyduklarını anımsatarak, kendilerinin de arzularının aynı olduğunu vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.