1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERKEZİ CEZAEVİNDE KERMES...
MERKEZİ CEZAEVİNDE KERMES...

MERKEZİ CEZAEVİNDE KERMES...

Meslek eğitimi kurslarında mahkumlar tarafından yapılan ürünlerin satışı için, Merkezi Cezaevi’nde kermes düzenlendi.

A+A-

ULUÇAY: “BU BAŞLATILAN PROJENİN DEVAMINI İSTİHDAM PROJESİYLE TAMAMLAMAK İSTİYORUZ”

TULGA: “AVRUPA BİRLİĞİ’NDE UZUN BİR SÜREDİR UYGULANAN BU UYGULAMAYI BURAYA DA GETİRMEK BİZİ ONURLANDIRMIŞTIR”

BİLMEM: “HÜKÜMLÜLERİ DAHA ÇOK EĞİTİM VE ÜRETİM KONUSUNDA HEVESLENDİRECEK VE CESARETLENDİRECEKTİR”

Meslek eğitimi kurslarında mahkumlar tarafından yapılan ürünlerin satışı için, Merkezi Cezaevi’nde kermes düzenlendi.

Kermeste, kil, ipek böceği kozalakları ve ahşaptan yapılmış ürünler yer aldı. Cezaevindeki etkinliği, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ve Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu da ziyaret etti.

Teberrüken Uluçay,  kermesi ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, mahkûmların ürettiği ürünlerinin yer aldığı bir kermes düzenlenmesinin “Mahkûmları Topluma Kazandırma Projesi” çerçevesinde yürütülen eğitim kurslarının olumlu sonuçlarını görme açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Kermeste sergilenen ürünlerin fazlalığının, mahkûmların cezaevinde açılan kurslara olan ilgisinin somut bir örneği olduğunu kaydeden Uluçay, projeye katkı koyanlar yanında eğitmenlere ve mahkumlara çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Cezaevinden çıkan kişilerin iş bulmada yaşadıkları sorunların de bilincinde olduklarını belirten Uluçay, cezaevinde meslek belgesi alan kişilerin, tahliye oldukları zaman iş bulmalarına yardımcı olmak için bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Uluçay, “Bu başlatılan projenin devamını istihdam projesiyle tamamlamak istiyoruz. Bu konu üzerinde Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile birlikte orta vadede bir çalışmamız olacak” dedi.

TULGA

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga ise, İçişleri Bakanlığının koordinatörlüğünde iki ay önce başlatılan eğitimlerin mahkûmlar için bir umut ışığı olduğunu kaydetti.

Ustalık Belgesi olmadan bazı işleri icra etmenin 2007’den sonra mümkün olmadığını kaydeden Tulga, “Avrupa Birliğinde uzun bir süredir uygulanan bu uygulamayı buraya da getirmek bizi onurlandırmıştır” dedi.

BİLMEM

Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem de, mahkumları sosyal ve kültürel yönden donatarak topluma barışık ve uyumlu bireyler olarak kazandırmak yanında, meslek sahibi yapmak için Sivil Toplum Örgütleri ile Esnaf ve Zanaatkarlar odasıyla birlikte planlı bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Tüm ürünlerin eğitici personel ve mahkumlar tarafından hazırlandığını ifade eden Bilmem, “Onların yapmış olduğu ürünlerin sizler tarafından görülmesi ve satın alınması özellikle  hükümlüleri daha çok eğitim ve üretim konusunda heveslendirecek ve cesaretlendirecektir” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.