1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MERKEZİ CEZAEVİ'NDE UZLAŞI SAĞLANDI!
MERKEZİ CEZAEVİ'NDE UZLAŞI SAĞLANDI!

MERKEZİ CEZAEVİ'NDE UZLAŞI SAĞLANDI!

Grev askıya alındı;

A+A-

 

Merkezi Cezaevi'nde dün başlatılan süresiz grev, İçişleri Bakanlığı ile Cezaevi'nde örgütlü sendikalar KTAMS, Kamu-Sen ve Gardiyanlar Birliği arasında dün akşam varılan uzlaşıyla askıya alındı.

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan ve Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği Başkanı Hüseyin Şen imzasıyla yapılan ortak açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nda akşam geç saatlere kadar süren toplantıda Merkezi Cezaevi'ndeki durumun ele alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı'nın teknik komitede görüşülmesi sırasında uzlaşılamayan konuların, kamu reformu kapsamında Cumhuriyet Meclisi komitesinde görüşülmesi süren yeni Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı ile bütünsellik içerecek şekilde teşkilat yasasında düzenlenmesi ve çözüme kavuşturulması yönünde görüş birliğinin sağlandığı duyuruldu.

Bakanlık, sendikalar ve birliğin ortak açıklamasında "Bu çerçevede grevin askıya alınması ve konunun pazartesi günü itibarıyla Teknik Komite'de ele alınarak, tarafların hassasiyeti de gözetilerek sonuçlandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

KTAMS ve Kamu-Sen dün sabahtan itibaren gardiyanların çalışma saatlerindeki sıkıntının aşılması ve vardiya tahsisatı talebiyle grev başlatmıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.