1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MERSİN’İN YERİ KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN AYRIDIR”
“MERSİN’İN YERİ KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN AYRIDIR”

“MERSİN’İN YERİ KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN AYRIDIR”

Kıbrıs Türk Halkı Anavatanı sayesinde kavuştuğu bu huzur ortamında her türlü baskı ve izolasyona rağmen,

A+A-

 

KKTC MERSİN KONSOLOSU ZALİHE ERDEN: “MERSİN’İN YERİ KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN AYRIDIR”

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40’ıncı yıldönümü Mersin’de iki törenle kutlanacak. İlk tören Mersin Cumhuriyet Alanı’nda, ikinci tören ise Silifke Kıbrıs Barış Harekatı Şehitleri Hatıra Ormanı’nda düzenlenecek.

KKTC Mersin Konsolosluğu’ndan yapılan açıklamaya göre,  Mersin’deki tören ve etkinliklere katılmak üzere Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden 15 kişilik bir heyet Mersin’de bulunuyor.

KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği heyet başkanı ve yardımcısı ile birlikte Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı ile Kıbrıs Türk Kültür Derneği Mersin Şubesi, Türkiye Muharip ve Gaziler Derneği Mersin Şubesi, Emekli Astsubaylar Derneği Mersin Şubesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret edecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, 19 Temmuz Cumartesi günü, protokol üyeleri ile KKTC Mersin Konsolosluğu, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği heyeti, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, T. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Şehit ve Gazi Asker Ailelerine Yardım Derneği ve Emekli Astsubaylar Derneği başkan ve üyelerine öğle yemeği verilecek.

20 Temmuz Pazar akşamı ise, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40’ıncı yıldönümü münasebetiyle Mersin Subay Orduevi’nde kutlama yemeği düzenleyecek.

ERDEN’İN MESAJI

Bu arada Mersin Konsolosu Zalihe Erden, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla mesaj  yayınladı.

Mesajında, 1963 yılında Rumlar tarafından siyasi hakları gasp edilen Kıbrıs Türk Halkının, kendisine uygulanan tüm baskılara karşı direniş gösterdiği ve 20 Temmuz 1974 tarihinde Anavatan Türkiye’nin müdahalesi ile barış ve huzur ortamına kavuştuğunu belirten Erden, şöyle devam etti:

“20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 40. yıldönümünü, büyük bir coşkuyla Mersin’de de kutlamaya hazırlanıyoruz. Mersin’in bizim için, Kıbrıs Türk Halkı için yeri ayrıdır. Mersin ili bu mücadele içerisindeki konumu ile övgüyü hak etmektedir. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın çıkış noktası Mersin olmuş ve bu zafer hem Kıbrıs Türk Halkına, hem de Kıbrıslı Rumlara barışı ve huzuru getirmiştir. Kıbrıs Türk Halkı Anavatanı sayesinde kavuştuğu bu huzur ortamında her türlü baskı ve izolasyona rağmen, 1983 yılında demokratik ve çağdaş değerler üzerine kurulan saygın Cumhuriyetimizi her alanda geliştirmek ve güçlendirmek için Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkı ile dayanışma ve işbirliği içerisinde çabalarını sürdürmektedir.

Halen, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla adada müzakereler devam etmekte; bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da, Kıbrıs Türk halkına eskiden yaşadığı kötü günleri yaşatmayacak, adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki çabalarımızı sürdürürken, Anavatan Türkiye ile belirlenen ortak hedeflere birlikte yürümek üzere çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Bu anlamlı günde bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türk halkının bugünlere ulaşmasında maddi ve manevi her türlü yardımda bulunan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkına teşekkür ederken; vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm Mersinlilere ve bölge insanına sevgi ve selamlarımı iletiyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.