1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MESAİ SAATLERİNDE UZLAŞMAYA VARILDI
MESAİ SAATLERİNDE UZLAŞMAYA VARILDI

MESAİ SAATLERİNDE UZLAŞMAYA VARILDI

Mesai saatlerinde uzlaşmaya varıldı

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, sendikalarla, mesai saatleriyle ilgili uzlaşıya varıldığını açıkladı.

Buna göre; 16 Şubat 2017’ye kadar kamuda mesai saatleri 08.30-15.30 saatleri arasında olacak.

Perşembe günleri 08.30-13.00 ile 14.00-18.00 arası mesai yapılacak.

Okullarda da ders başlangıç saati 08.30 olarak belirlendi. Nöbetçi öğretmenler saat 07.40 itibarıyla okulda olacak.

Derse hazırlık ihtiyacı olan öğretmenler saat 08.00 itibarıyla, ders hazırlığı olmayan öğretmenler ise okul idaresine bildirmek suretiyle ders başlangıcı saatinden önce okulda olabilecek.

Nöbetçi öğretmenlere ek mesai ödeme önerisi hükümet tarafından sendikanın da onayı ile geri çekildi.

Ders saatleri ve diğer detaylar ise yarın sendikalar ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı arasında yapılacak görüşmede sonuçlandırılacak.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yaptığı yazılı açıklamada, bir süreden beridir devam eden grev ve eylemlerin, hafta sonu süresince devam eden görüşmeler sonrasında çocukların eğitim kaybının giderilmesi ve toplumsal uzlaşının galip gelmesi adına ele alındığını ve bir sonuca ulaşıldığını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, ders saatleri ve diğer detayların yarın saat 16.00’da sendikalar ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı arasında yapılacak görüşmede sonuçlandırılacağını belirterek, detayların kamuoyunun bilgisine getirileceğini kaydetti.

“Tüm memur ve öğretmenlerimizin sendikalar ile hükümetimiz arasında varılan toplumsal uzlaşıya uyması beklenmektedir” diyen Denktaş, 16 Şubat 2017 itibarıyla, o güne kadar yürütülecek istişare toplantıları sonuçlarına uygun olarak yeni mesai saatlerine geçileceğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.