1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MEZARLIKLAR ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜ
MEZARLIKLAR ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜ

MEZARLIKLAR ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜ

Arife günü Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’da mezarlıklar doldu taştı

A+A-

 

İsmail VOLKAN/ Ziya NASIFOĞLU/ Ahmet İLKTAÇ

Kurban Bayramı öncesinde dün Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’da mezarlıklar doldu taştı.
Lefkoşa’da mezarlık yakınlarını, eş, dost ve akrabalarını kaybeden vatandaşların akınına uğradı. Dün sabahın erken saatlerinde mezarlığa koşan vatandaşlar, ölenlerinin ruhlarına Fatiha okudu.
Rengarenk çiçeklerle adeta çiçek bahçesine dönüştürülen mezarlıklarda buhurlar yakıldı, acılar ilk günkü gibi tazelendi ve gözyaşları sel olup aktı.
Buhur ve çiçek kokularının hakim olduğu mezarlıkta dualar okunurken, vatandaşlar, ebediyete intikal etmiş yakınlarının bayramını kutladı.

Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nı 
ziyaret edenlerin sayısı arttı

Kurban Bayramı nedeniyle Girne Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nı ziyaret edenlerde artış oldu. Bayram öncesi arife günü mezarlığa giden vatandaşlar, yakınlarının mezarlıklarını temizledi, ekili olan çiçeklerin bakımını yaptı. Yanlarında getirdikleri çiçekleri mezarlığa bırakan vatandaşlar, buhur yaktıktan sonra dualar okudu. 
Girne’de Karaoğlanoğlu Mezarlığı’na çiçek ve buhur getirmeyi unutanların yardımına ise bölgede seyyar olarak tezgah kuran gençler yetişti. Arife günü mezarlıklara rağbetin artacağını öngören gençler, papatya ve buhur satarak hem harçlıklarını çıkardı hem de ailelere yardımcı oldu.

Gazimağusa’da da vatandaşlar 
mezarlıkları ziyaret etti

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Gazimağusa bölgesinde de vatandaşlar hayatlarını kaybeden yakınlarını Kurban Bayramı arifesinde mezarlarında ziyaret etti.
Yüzlerce vatandaşın arife günü dolayısıyla ziyarette bulunduğu Gazimağusa eski mezarlığı, yeni mezarlığı, Tuzla mezarlığı ve Mutlukaya mezarlığı en kalabalık günlerinden birini yaşadı.
Mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar yakınları için dualar okurlarken buhurlar yakıp okunmuş sularını döktüler.
Yakınlarının mezarlarını çiçeklerlerle donatan vatandaşlar, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp’e mezarlıkların temiz olması nedeniyle teşekkür etti.
KIBRIS’a konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, her bayram olduğu gibi bu bayramda da mezarlıkları itina ile elden geçirdiklerini söyledi.
Oktay Kayalp, Gazimağusa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Gazimağusa eski mezarlığı, Gazimağusa yeni mezarlığı, Tuzla mezarlığı ve Mutluyaka mezarlığının tüm bakım ve kontrollerinin eksiksiz yapıldığını ifade etti.
İnsanların bu mübarek günlerinde göçmüş yakınlarını ziyaret etme konusunda her türlü kolaylığı sağladıklarını kaydeden Kayalp, amaçlarının vatandaşların kutsal görevlerini yerine getirebilmelerini en kolay biçimde sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

KIBRIS

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.