1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLLETVEKİLİ LİNDE GAZIN MALLARINI GASP EDİYOR
MİLLETVEKİLİ LİNDE GAZIN MALLARINI GASP EDİYOR

MİLLETVEKİLİ LİNDE GAZIN MALLARINI GASP EDİYOR

Milletvekili kardeşinin

A+A-

“BU ÜLKE VOYVODALIKLA YÖNETİLİYOR”

Hastaneler, gıda üretim şirketleri ve birçok yerde kullanılan helyum, azot gibi gaz dağıtım işi yapan Linde Gaz, rakip firma sahibi Milletvekili kardeşinin mallarını gasp ettiğini savundu ve ekledi:

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren “Linde Gaz”isimli işyeri işletmecisi Gürsel Koçak,Kuzey Kıbrıs’ta gaz dağıtım işini sadece kendisinin ve Ataoğlu isimli şirketin yaptığını, şirket sahibi Gürsel Ataoğlu’nun kardeşi Fikri Ataoğlu Demokrat Parti’den Milletvekili olduktan sonra işlerinin bürokratik engellere takıldığını savundu.

Koçak, 2006 yılından beridir Güney Kıbrıs’tan devlet izni ile hastanelere, kliniklere ve birçok işyerine verilmek üzere gaz ithal ettiğini ancak Mayıs ayında izninin yenilenmediğini öne sürdü. Koçak, anlaşma yaptığı firmalarından biri olan Ektam Limited’e gaz verebilmek için bir ay önce binlerce lira harcama yapıp 6 bin kiloluk bir tank kurduğunu belirterek, “Bana gaz getirmek için izin vermeyenler, para harcayıp kurduğum tanklara gaz doldurup satmaya başladı” dedi.

Gürsel Ataoğlu’nun iki önce kendisine ait tanklara gaz doldurduğunu ve işini elinden almaya çalıştığını kaydeden Koçak,Dört Yol Polis Karakolu’na giderek şikâyetçi olduğunu, konuyu mahkemeye de taşıyacağını söyledi.

“VEKİL KARDEŞİ İŞLERİMİ SEKTEYE UĞRATTI”
Gürsel Koçak, 2006 yılından beridir hastanelere, gıda firmalarına, kliniklere ve ülke genelindeki birçok yere oksijen, azot, helyum gibi gaz dağıtımı yaptığını, gazı Güney Kıbrıs’tan ithal ettiğini belirterek, “Devlet izni ile 2006 yılından beridir Avrupa Birliği standartlarına uygun gaz ithal ediyorum. Hastaneler, klinikler ve birçok işyerine gazı ben veriyordum. Kuzey Kıbrıs’ta gaz dağıtım işini sadece ben ve Gürsel Ataoğlu yapıyor.Ancak Gürsel Ataoğlu’nun kardeşi Fikri Ataoğlu Demokrat Parti’den Milletvekili olduktan sonra benim işlerime sekte vurmaya başladılar” iddiasında bulundu.

“SORUNLARLA BOĞUŞUYORUM”
Koçak,vekil kardeşi ile aynı işi yaptıkları için bürokratik engellere maruz kaldığını öne sürerek, “Güney’den ithal ettiğim gaz için devlet şimdiye kadar bana izinlerimi verdi.Son olarak Nisan ayında izin almıştım ancak 9 Mayıs tarihinde iznim bitti. İznimi yenilemek istediğimde ise birçok sorunla karşılaştım” dedi. Koçak, engellemelere maruz kaldığı için Demokrat Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ı görmeye gittiğini ve sorunlarını aktardığını ifade etti.

“BANA AİT TANKLARA GAZ KOYUP SATMAYA KALKIŞTILAR”
Koçak, bundan bir ay önce de Pergama’da faaliyet gösteren Ektam Limited isimli işyerine azot gaz verebilmek için 6 bin kiloluk bir tank kurduğunu belirterek, “Bu tankı kurmak için binlerce lira harcadım. Üzerinde firmamım ismi var.

Parasını verip, kurduğum tankı milletvekilinin kardeşi gelip gaz dolduruyor. İki gün önce bana haber verilmeden yapılan bu işlemden önceki gün haberim oldu. Bugün(dün) Dört Yol Polis Karakolu’na giderek bana ait malın gasp edildiğine ve izinsiz kullanıldığına dair şikâyetçi oldum. Ayrıca avukatımla temasa geçip dava açmaya hazırlanıyorum” dedi.

“MALIMI GASP ETTİLER”
Yıllardır gaz ithal ve dağıtım işi yaptığını, birçok firma ve işyeri ile anlaşmaları olduğunu ancak vekil kardeşinin kendisi ile aynı işi yapmasından dolayı sorunlarla boğuştuğunu öne süren Koçak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana ‘KKTC’de Güney’den ithal ettiğin gazlar vardır. Bundan böyle sen getirmeyeceksin’ dediler. ‘Eğer varsa getirmem ama yoksa iznimi yenileyeceksiniz’ dedim. Onlara ihtiyacım olan gazların bir listesini verdim.

Günlerce bekledim ancak ne gazı alabildim ne de izni aldım. Üstelik bana ait tanklarda gasp edildi. Bu ülkede iş yapabilmek için illaki bakan ya da vekil kardeşi mi olmak gerekiyor. Böyle adalet olmaz. Bana izin vermeyip, işime sekte koyup üstüne bana ait tanklara gaz doldurup satmaları bu ülkenin halini ortaya koyuyor. Bu ülke voyvodalıkla yönetiliyor.”

Koçak, tankını gasp eden şirkete dava açacağını ve sonuna kadar hakkını koruyacağını sözlerine ekledi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.