1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU, ODTÜ KK KAMPUSU’NU ZİYARET ETTİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU, ODTÜ KK KAMPUSU’NU ZİYARET ETTİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ARABACIOĞLU, ODTÜ KK KAMPUSU’NU ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, yüksek öğretimle ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla başlattığı ziyaretler çerçevesinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu’nu ziyaret etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, yüksek öğretimle ilgili  görüş alışverişinde bulunmak amacıyla başlattığı ziyaretler çerçevesinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu’nu ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakan Arabacıoğlu, Rektör Prof. Dr. Turgut Tümer ile görüştü.

Bakan Arabacıoğlu, bir program çerçevesinde üniversiteleri ziyaret ettiğini belirterek, amaçlarının sorunları yerinden görmek ve yüksek öğretimle ilgili görüş alışverişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Bakan Arabacıoğlu, olası bir anlaşmada üniversitelerin konumunun ne olacağı, öğrenci akışında bir sorun yaşanıp yaşanmayacağı konularında da görüş alışverişinde bulunmak istediklerini ifade ederek,  üniversitelerin, müzakere sürecinde kayıt altına geçmesinin önemine vurgu yaptı.

Üçüncü ülkelerden gelen öğrencilerin kendi ülkelerinde KKTC’nin fahri temsilcileri olduğuna dikkati çeken Bakan Arabacıoğlu, KKTC’deki hizmet sektöründe üniversitelerin turizmden de önde giden bir sektör olduğunu söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.