1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLYON EUROLUK TAZMİNAT DAVASI!
MİLYON EUROLUK TAZMİNAT DAVASI!

MİLYON EUROLUK TAZMİNAT DAVASI!

KKTC 'den yurtdışana göç edip vefat etmesinin ardında dudak uçuklatan miktar ise tam..

A+A-

 

RUM YÖNETİMİ, “KIBRIS TÜRK MALLARI VASİLİĞİ” VE ONLARCA RUM ALEYHİNE 20 MİLYON EURO’LUK TAZMİNAT BAŞVURUSU

1974’te yurtdışına göç etmiş ve ölmüş olan Kıbrıslı Türk’ün, halen yurtdışında ikamet eden varisleri, Limasol’daki gayrı menkulleri için Rum yönetimi, “Kıbrıs Türk Malları Vasiliği” ve ilgili malları bugün kullanmakta olan onlarca Rum aleyhine 20 milyon Euro’luk tazminat davası açtı.

Politis “Limasol’da Onlarca Kıbrıs Türk Parseli İçin Yeni Tazminat Davası... Kıbrıslı Türkler 20 Milyon Euro İstiyor” başlıklı haberinde, ¬mal sahibinin ve varislerinin adı belirtilmeyen haberde, tazminat davası başvurusunun birkaç gün önce Murat Hakkı isimli Kıbrıslı Türk Avukat tarafından Limasol Kaza Mahkemesi’ne yapıldığını yazdı.

Gazete, bugün İngiltere ve Almanya’da yaşayan Kıbrıslı Türk mirasçıların 2011 yılında Rum yönetimi aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurduklarını ancak AİHM’in, iç hukuk imkânlarını tüketmedikleri gerekçesiyle başvurularını geri çevirdiğini yazdı.

Kıbrıslı Türk mirasçıların birkaç gün önce Murat Hakkı aracılığıyla, 12 milyon Euro’su kullanım kaybı için olmak üzere toplam 20 milyon Euro’luk tazminat davası açtıklarını kaydeden gazete, “Bütün Bir Mahalle” ara başlığı altında şunları aktardı:

“Kıbrıslı Türk mirasçıların talep ettiği gayrı menkullerin çoğu Ay. Yoanni’de (Aydın) bulunuyor ve bir apartman, 20 arsa ile 3 tarladan (ve Binatlı’da) oluşuyor. Bugün bu yerlerde dükkanlar, araba tamirhaneleri, seyahat acenteleri ve konutlar bulunuyor. Gayrı menkullerden bir tanesi Yahova Şahitleri tarafından toplanma noktası olarak kullanılıyor. Bu gayrı menkulde eskiden sinema da bulunuyordu.

Edindiğimiz bilgilere göre; davacılar, talep ettikleri tedaviyi bulamamaları halinde AİHM’e geri dönmek niyetindedirler. Argümanları arasında, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yukarıda belirtilen gayrı menkulleri hiçbir zaman meşru yoldan istimlak etmemiş olması da var.

Dava; Kıbrıs Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk Malları Vasiliği ve gayrı menkulleri bugün kullanmakta olan Kıbrıslı Rumlar aleyhine açıldı.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.