1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLYONLARCA EURO BOŞA HARCANDI
MİLYONLARCA EURO BOŞA HARCANDI

MİLYONLARCA EURO BOŞA HARCANDI

Önceki Rum Hükümeti döneminde .. yeniden düzenlenmesi çerçevesin

A+A-

Önceki Rum Hükümeti döneminde Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) yeniden düzenlenmesi çerçevesinde yapılan çalışmaların sadece milyonlarca Euro kayba neden olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi “Boş Kışlalara Milyonlarca Euro Attılar... Savunma Bakanı Fotis Fotiu İdari Soruşturma Sonucunu Bekliyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, yeniden düzenleme adına önceki Hükümet döneminde Savunma Bakanlığı ve RMMO Genel Kurmaylığı tarafından yapılan ve Rum Yönetimi’ne milyonlarca Euro’ya mal olan “amatör” icraatların arkasında kimlerin saklandığının bulunması amacıyla yapılan idari soruşturmanın son aşamada bulunduğunu yazdı.

Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu’nun soruşturmanın neticesini beklediğini kaydeden gazete, soruşturmada, yeniden düzenleme adına yapılan çabadan geriye sadece milyonlarca Euro zarar kaldığının saptandığını belirtti.

Gazete RMMO’nun operasyonel ihtiyaçlarına hizmet ettiği kabul edilen ve bu yönde milyonlarca Euro’luk savunma amaçlı inşa çalışmalarının yapıldığı kışlaların, kısa bir süre sonra, birkaç ay içerisinde, artık RMMO’nun operasyonel ihtiyaçlarına hizmet etmediği gerekçesiyle başka bir yere taşınmasına ve kapanmasına karar verildiğini yazdı.

Lefkoşa Rum kesiminde iki kışlanın, 3 milyon Euro’ya mal olan inşa çalışmalarının tamamlanmasının ardından, kaldırılmasına karar verdiğini aktaran gazete, Lakatamya Hava Üssü’nde helikopterlerin bakımı için hangarlar, diğer amaçlar için ofisler ve binalar yapıldığını, 2,5 milyon Euro’luk çalışmanın 22 Ekim 2009 tarihinde teslim alındığını ve üç ay sonra RMMO Genel Kurmaylığı’nın birimin dağılmasına karar verdiğini de belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.