1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİLYONLARCA LİRALIK SERUM İMHA EDİLDİ!
MİLYONLARCA LİRALIK SERUM İMHA EDİLDİ!

MİLYONLARCA LİRALIK SERUM İMHA EDİLDİ!

İsraf!

A+A-

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Dairesi Deposu’nda 2013 yılından bu yana bekletilen, tarihi geçmiş, milyonlar değerindeki yüzlerce serum çöplükte imha edildi

İsmail VOLKAN

Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Dairesi Deposu’nda tutulan, son kullanma tarihi 2013 yılında biten ve yıllardır depoda bekletilen yüzlerce serum çöplüğe gönderildi.

Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) işbirliğiyle Güngör Çöplüğü’ne atılan serumların, imha edilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

Yüzlerce serumun tarihi geçtiği için çöpe atılmasını ‘israf’ olarak niteleyen vatandaşlar, devletin milyonlarca TL’yi boşa harcadığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, tarihi geçmiş serumların dört yıldır depoda bekletildiğini, gerekli işlemlerin tamamlanıp, Güngör Çöplüğü’ndeki özel yerinin ayrıldığını ve serumların taşınmaya başlandığını açıkladı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği As Başkanı ve Çevre sorumlusu, ayrıca Çevre Platformu Temsilcisi Teksen Köroğlu, serumların imha edilmesi için kullanılacak metodun önemli olduğunu söyledi.

Sayıştaylığın imha işlemlerini gerçekleştirilmesi için öngördüğü komisyonun oluşturulduğunu belirten Dana, uzmanların yer aldığı komisyonun hazırlık çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti.

Dana: O dönemin idarecileri iyi planlayamadı, neden olanlardan hesap sorulmalı

Dana, ihaleler konusunda yeni Sağlık Bakanlığı ekibi olarak dikkatli davrandıklarını ve ihtiyaç fazlası ürün almamak için özel çaba harcadıklarını söyledi.

Tarihi geçmiş serumların ciddi miktarda olduğuna dikkat çeken Dana, “Serumlar tarihleri bitmeden kullanılması gerekliydi ancak, o dönemin idarecileri bunu iyi planlayamadı. Ben bu kadar serumun çöpe atılmasına neden olanlardan hesap sorulmasını istiyorum” dedi.

Köroğlu: Bu tür atıklar Türkiye’ye gönderilmeli

Teksen Köroğlu, ülkemizde bu tür tıbbi atıkların imha edilmesi için ‘bertaraf tesisi’ olmadığını işaret ederek, bu tür atıkların anlaşılarak Türkiye’ye gönderilmesi gerektiğini savundu.

Türkiye’de imha işlemlerinin gerçekleştirildiği büyük tesisler olduğunu belirten Köroğlu, yetkililerin bu konuda çalışma yapmasını istedi.

Atıkların imhasının ciddi çalışmalar gerektirdiğini anlatan Köroğlu, kesinlikle serumların çöpe atılmaması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.