1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİNİK BARIŞ YARDIM ELİ UZATILMASINI BEKLİYOR
MİNİK BARIŞ YARDIM ELİ UZATILMASINI BEKLİYOR

MİNİK BARIŞ YARDIM ELİ UZATILMASINI BEKLİYOR

Kelebek hastalığına yakalanan 4 yaşındaki Barış Yılmaz için yardım hesabı açıldı

A+A-

Kelebek hastalığına yakalanan 4 yaşındaki Barış Yılmaz'ın ilaç masraflarını karşılamak için İktisatbankta yardım hesabı açıldı.

Hesap No: 9013-7164944-351

kelebek.jpg

Çaresizlik kahrediyor

Ailesi, Barış’ın sağlığına kavuşması için dört yıldır elinden gelenin fazlasını yapıyor ancak başarılı olamıyor. Çocuklarının günden güne eridiğini izleyen anne ve babası çaresizlikten kahroluyor.

Küçük oğulları Barış’ın hastalığı nedeni ile normal bir hayat yaşamadığını söyleyen anne Zeliha Yılmaz, çocuğunun okula gidemediğini, yaşıtları gibi dışarı çıkıp oynayamadığını söyledi.

Barış’ın özel bir bakıma ihtiyacı olduğunu ve sürekli korunması gerektiğini söyleyen annesi Zeliha Yılmaz, “Biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz ama yetmiyor. Oğlumun çok daha iyi şartlarda bakılması gerekiyor. Bu şartlar altında oğlum daha fazla direnemez” diye gözyaşı döktü.

“Yetmiyoruz”
Ne maddi ne de manevi hiçbir yerden desteğimiz yok. 12 senedir KKTC’de ikamet etmemize rağmen vatandaş olamıyoruz. KKTC vatandaşı olmadığımız içinde hiçbir haktan yararlanamıyoruz. Eşimin maaşıyla çok zor geçiniyoruz.

Barış’ın sağlık sorunu nedeni ile yanından ayrılamıyorum, dolayısıyla ben de çalışamıyorum. Barışın özel bakıma ve tedaviye ihtiyacı var. Bunları karşılamak için maddi gücümüz yetersiz… Doktorlar, iyi bakılmazsa Barış’ın çok uzun yaşayamayacağını söylediler. Barış, çok iyi beslenmeli, derisine zarar verilmemesi için tüm kıyafetleri yüzde yüz pamuklu olmalı. Yeteri kadar iyi beslenemediği için çocuğumun bütün dişleri çürüdü.

Biz yetemiyoruz, yetinemiyoruz. Tek umudumuz devlet. Elimizi açtık evladımın hayatı için yardım bekliyoruz.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.