1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MİNİKLER EĞLENDİ
MİNİKLER EĞLENDİ

MİNİKLER EĞLENDİ

MASDER’in düzenlediği “5. Çocuk Panayırı”nın ilk günü oldukça renkliydi

A+A-

Mağusa Suriçi Derneği’nin (MASDER) düzenlediği, 3 gün sürecek etkinliğin ilk gününde çocuklar eğlenceli dakikalar yaşadı.

Palyaçolarla, dev kadınla, çeşitli dans ve müzik grupları ile dolu geçen etkinlikte dileyen çocuklar, ata binerek de unutulmaz bir gün yaşama fırsatı buldu.

Ebru Sanatı, Origami, Kağıt Katlama Sanatı ve çeşitli kültürel dans oyunları ile buluşturulan çocuklar, hem değişik sanat dalları ile tanışma fırsatı buldular hem de eğlendi.

Etkinliğin ikinci günüde ise klasik otomobil rallisi ve serginin yer alacağı öğrenilirken, dileyen katılımcıların da balonla tarihi kent Mağusa’yı kuş bakışı izleyebilme şansı yakalayacakları bildirildi.

Atai: Bu yıl etkinlik daha zengin

Mağusa Suriçi Derneği Başkan Yardımcısı Serdar Atai, bu yıl “Çocuk Panayırı” etkinliğinin beşincisini düzenlediklerini söyledi.

Etkinliklerine bu yıl Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş’nin sponsor olduğunu ifade eden Serdar Atai, bu nedenle de panayırın geçmiş yıllara göre daha dolu olduğunu bildirdi.

“Çocuk Panayırı”nda bu yıl Türkiye’den gelen değişik sanat grupları, Karagöz Hacivat Orta Oyunu, Origami, kağıt katlama sanatı, Ebru Sanatı, Limasol’dan gelen ‘Tam Tam ekibi’, yerel halk dansları ekipleri ve çeşitli müzik performanslarının yer aldığını bildirdi.

Panayır alanında çocuklara at gezileri yaptırıldığını da söyleyen Atai, etkinliğin ikinci gününde ise dileyen katılımcıların balonla Mağusa’yı izleme şansı yakalayacaklarını ve panayır çerçevesinde klasik otomobil rallisi ve sergisi yapılacağını açıkladı.

Çocukların ilgilerini çeken ve eğlenmelerini sağlayan birçok sürpriz etkinliğin de yer alacağını anlatan Serdar Atai, tüm çocuklara ve ailelerine çok güzel bir gün yaşattıklarına inandıklarını dile getirdi.

Kayalp: Faydalı bir etkinlik

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp ise, MASDER’in koordine ettiği geleneksel “Çocuk Panayırı”nın baharın gelişi ile birlikte çocukların eğlendiği, büyük zevk duyduğu bir etkinlik olduğunu söyledi.

Etkinliğin Mağusa Suriçi’ne de farkındalığın artmasında büyük faysa sağladığını ifade eden Oktay Kayalp, etkinliğin hem ticarete hem de eğlenmek isteyen halkımıza çok büyük yarar sağladığını dile getirdi.

Etkinliğe her yıl katılımın artmasının sevindirici olduğuna da vurgu yapan Kayalp, MASDER’e böylesi bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür etti. Oktay Kayalp, Gazimağusa Belediyesi’nin etkinliğe desteğinin devam edeceğini kaydetti.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.