1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÖLLER, BEĞENDİ
MÖLLER, BEĞENDİ

MÖLLER, BEĞENDİ

BM Cenevre Bürosu Müdür Vekili Michael Moller

A+A-

BM Cenevre Bürosu Müdür Vekili Michael Moller’in, Kıbrıs Rum tarafının kapalı bölge Maraş’ın iadesi ve AB’nin müzakerelere daha etkin katılımı önerisini “fevkalade bir girişim” şeklinde nitelendirdiği iddia edildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Güney Kıbrıs’ın Cenevre Daimi Temsilciliğine atanan  Andrea İngatiu’nun güven mektubunu kabul eden Moller, Kıbrıs Rum tarafının kapalı bölge Maraş’ın iadesi ve AB’nin müzakereler daha etkin katılımı önerisini “fevkalade bir girişim” olarak nitelendirdi.

BM Kıbrıs Özel Temsilcisi olarak görev yaptığı 2006-2008 döneminde verdiği hizmetlerden ötürü Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in teşekkürlerini Moller’e ileten İngatiu, Kıbrıs sorununun çözüm çabalarına ilişkin yaşanan son gelişmelere dair Moller’e bilgi de verdi.

Gazete, Moller’in Güney Kıbrıs’ın ekonomik durumu hakkında İngatiu’dan bilgi talep ettiğini de yazdı.

OMİRU BELÇİKA MODELİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Gazete bir diğer haberinde, Meclis ve KS EDEK Başkanı Yannakis Omiru’nun dün Belçika’nın yeni Lefkoşa Büyükelçisi Alphonse Creusen’i kabul ettiğini yazdı.

Habere göre Omiru görüşmede, müzakerelerin başlayabilmesi için zeminin netleştirilmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin “bölücü taleplerinden” ve Kıbrıs Rum tarafının “samimi çözüm isteğinden” bahsetti.

Creusen ise görüşmede, Belçika’da uygulanan federasyon modeli hakkında bilgi verdi ve ülkesinin Güney Kıbrıs’la işbirliğini güçlendirmeyi arzuladığını vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.