1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MOTORA BİNDİ KAÇTI
MOTORA BİNDİ KAÇTI

MOTORA BİNDİ KAÇTI

Lefkoşa’da, kask takmayanları durdurarak yasal uyarıda bulunan, ehliyetlerine bakıp rapor yazan polise, bazı sürücüler zor anlar yaşattı

A+A-

Lefkoşa’da, kask takmayanları durdurarak yasal uyarıda bulunan, ehliyetlerine bakıp rapor yazan polise, bazı sürücüler zor anlar yaşattı

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Trafik Devriye Ekipleri dün Girne kapı olarak bilinen yerde trafik kontrolü yaptı. Kontroller sırasında onlarca kasksız motosiklet sürücüsü rapor edildi. Kimisi kaskı yanında olmasına rağmen takmamış, kimisi de kaskını yanına almamıştı. Polis, kask takmayan sürücüleri durdurarak yasal uyarıda bulundu, ehliyetlerine bakıp rapor yazdı. Polis kaskı olmayanların sürüşlerine devam etmesine izin vermedi. Yakınlarını arayan sürücüler kaskları getirildikten sonra polisin izniyle yollarına devam etti. Kaskı yanında olup takmayanlar ise yasal uyarının ardından kasklarını takıp sürüşlerine devam etti. Ancak kontroller sırasında hem ehliyetsiz hem de kasksız polis markajına yakalanan RHA plakalı motosiklet sürücüsü ne polis dinledi ne de yasayı umursadı.

KASK KONTRÖLÜNE ONLARCA SÜRÜCÜ TAKILDI: Trafik devriye ekipleri dün saat 10.00’dan 12.00’a kadar süren trafik kontrolü yaptı. Özellikle motosiklet sürücülerine yönelik yapılan kontrollerde kask takmadan sürüş yapan onlarca kişi rapor edildi. Polis kask takmayan sürücüleri durdurarak yasal uyarıda bulundu. Kaskı yanında olanlar rapor edildikten sonra gitmelerine izin verildi. Kaskları yanında olmayan sürücüler ise bir yakınlarını arayıp kasklarını getirmelerini istedi.Polis, kaskları gelen sürücüleri de rapor ettikten sonra gitmelerine izin verdi.


RHA PLAKALI MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ YASAYI UMURSAMADI: Ehliye ve kaskı olmayan Posta Dairesi’ne ait RHA plakalı motosikleti süren vatandaş durdurulunca isyan etti. Kaskı olmadığı için sürüşüne izin verilmeyen vatandaş ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı.
Polis memuru:Kaskınız olmadan motosikleti sürmenize izin veremem
Vatandaş:Ben motosikletimi alıp gideceğim
Polis memuru: Hayır buna izin veremeyiz.Arayın bir arkadaşınızı kaskınızı getirsin.Takıp öyle sürersiniz.
Vatandaş:Kaskın gelmesini beklemeyeceğim, motoru alıp gideceğim
Polis memuru:Yanınızda ehliyetiniz yok,24 sat içerisinde ehliyetinizi getirip ibraz etmek zorundasınız
Vatandaş:Ehliyetimi getirmeyeceğim, ibraz da etmeyeceğim. Sıkıysa getirttir.
Polis memuru:Yasaya göre kask takmadan sürüş yapmanız suçtur, kask takmadan gitmenize izin veremem
Vatandaş:Her şeyimiz düzgün sanki bir bu yasa kaldı uygulanmadık. Ben bu motoru alıp gideceğim.
Bu diyaloglar sürerken başka bir sürücünün de kasksız motosiklet sürdüğünü fark eden polis memuru, dur işareti yaptı ve sürücünün yanına gitti.
Bu esnada polisin kasksız gitmesine izin vermediği RHA plakalı motosiklet sürücüsü polisin uzaklaşmış olmasını fırsat bildi ve yasal ihtara rağmen motosikletine binip uzaklaştı.

Starkıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.