1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE YÜKSELTMEK TEMEL ANLAYIŞIMIZ”
“MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE YÜKSELTMEK TEMEL ANLAYIŞIMIZ”

“MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE YÜKSELTMEK TEMEL ANLAYIŞIMIZ”

“Göç Yasası’na Karşı Verilen Mücadele Ekonomik Kavgayla Sınırlı Değil”

A+A-

 

KSP CUMHURBAŞKANI ADAYI ONURER TÜRK-SEN’İ ZİYARET ETTİ

ONURER: “EMEKÇİDEKİ, İŞÇİDEKİ ÇOK AZ HAREKETLENME BİLE BİZİM SEÇİM ZAFERİMİZ OLACAK”

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Onurer ve ekibi Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’nu (TÜRK-SEN) ziyaret etti.

KSP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ziyarette konuşan Onurer, “Emekçideki, işçideki çok az hareketlenme bile bizim seçim zaferimiz olacak” dedi.

Dertlerinin kendilerine oy verilmesi olmadığını da kaydeden Mustafa Onurer, ortak verilecek kavganın gerekliliğine işaret etti.

“GÖÇ YASASI’NA KARŞI VERİLEN MÜCADELE EKONOMİK KAVGAYLA SINIRLI DEĞİL”

Kamu çalışanlarının ödeneklerinin düzenleyen ve “Göç Yasası” olarak nitelendirilen yasaya karşı mücadele eden kesimlere çağrıda bulunan Onurer, bu mücadelenin ekonomik kavgayla sınırlı olmadığının farkına varılmasını istedi.

Onurer, “Bu mücadele siyasi kavgayla koordineli şekilde yürütülmelidir. Emekten yana örgütlenmeyi sağlama yönünde bir adım atılırsa, Yunanistan'daki SYRIZA hareketinden daha güçlü hareketler çıkarılabilir” dedi.

“MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE YÜKSELTMEK TEMEL ANLAYIŞIMIZ”

Mücadeleyi birlikte yükseltmenin en temel anlayışları olduğunu vurgulayan Mustafa Onurer, “Hem sömürgecisini hem de kendi halkının haklarını savunmaktan bahsedenlerin sorgulanması gerek. Esas sorun bu ayrıntıda gizli” ifadesine yer verdi.

“TÜRKİYE’DEN GARANTÖR SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMESİ TALEP EDİLMELİ”

Onurer, Türkiye Cumhuriyeti’nden 1960 Anayasası çerçevesindeki 'garantör' sorumluluklarını yerine getirmesinin talep edilmesi gerektiğini de söyleyerek şunları ekledi:

“Sömürgeci gücün, ‘ülkenin kuzeyinde ve güneyinde ne hakkı var?’ diye sorgulanması gerekirken, ülkenin işgal altında olduğunu iddia edenlerin KSP adayına statükonun kiraladığı kişi karalaması yapmasına akıl sır erdiremiyorum.

Dillendirdiğimiz gerçekleri göz ardı edenlerin karalamalarıyla karşı karşıyayız. Bu kişilerin “Toplum Lideri” diye nitelendirdiği adaylar hem sömürgeciyi, hem de kendi halkını hangi kişilikli ilişki içinde savunacak?

İngiliz döneminde, İngiltere'ye karşı mücadele eden Kıbrıs halkının ‘İngiliz sömürge haklarını da savunacağım’ demesine benzeyen ifadelere ne kadar garip bakılırsa, aynı durum TC hakları açısından da geçerlidir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.