1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MUCİZE” OLARAK NİTELENDİ
“MUCİZE” OLARAK NİTELENDİ

“MUCİZE” OLARAK NİTELENDİ

CNN gibi uluslar arası televizyon kanalları tarafından da izlenecek..KKTC’deki diğer;

A+A-

“Konstantia-Mağusa Metropoliti” Vasilios, Cuma günü Mağusa Surlariçi’nde yapılacak olan ayin alayının “mucize” olduğunu söyledi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) açıklamalarda bulunan Vasilios, ayin alayının yerel kanallardan olduğu kadar, CNN gibi uluslar arası televizyon kanalları tarafından da izleneceğini kaydetti.

Habere göre Vasilios, ayinle ilgili Türkler tarafından gösterilen tepkiler konusunda, şu ana kadar herhangi bir problem bulunmadığını belirterek, her şeyin yolunda gideceğini umut ettiğini söyledi.

Vasilios, KKTC’deki diğer kiliselerde de ayinler yapılması konusundaki faaliyetlerin teşvik edildiğini ifade etti.

Cuma günkü ayine ve ayin alayına büyük önem atfettiklerini vurgulayan Vasilios, herkese ayine katılması çağrısında bulundu.

Vasilios, ayinin Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmasını da diledi.

Habere göre Vasilios, ayin alayı için gerekli olan kutsal araç-gereci de temin ettiklerini belirterek, bunların her ayin yapılacağında kullanılmak üzere saklanacağını söyledi.

SİPAHİ KÖYÜNDE DE AYİN YAPACAKLAR

Gazete devamla, İsa’nın kovuşturulduğu son haftayla ilgili, Sipahi köyündeki “Ayia Triada Kilisesi”nde de ayinler yapılacağını yazdı.

Haberde, “Büyük Çarşamba”, “Büyük Perşembe” ve “Büyük Cuma” ayinlerinin yanı sıra, Pazar sabahı saat 06:00’da, İsa’nın göğe yükselişi için ayinler yapılacağı kaydedildi.

Gazete, yakın geçmişe kadar Sipahi köyündeki ayinlerin çok seyrek yapıldığını, ancak bugün bu durumun değiştiğini belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.