1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. MUCİZEVİ YAĞ!
MUCİZEVİ YAĞ!

MUCİZEVİ YAĞ!

Mutlaka deneyin!

A+A-

Saç ve Cilt Bakımında Hint Yağının Rolü

Hint yağı, Hindistan’da yetişen Ricinus Communis bitkisinden elde edilmektedir. Bilim adamları bu bitkiyi insan sağlığına en faydalı bitkilerden biri olarak kabul etmişlerdir. Aynı zamanda güçlü toksik özelliklerinden dolayı dünyanın en tehlikeli bitkilerindendir. Presleme işleminden önce tohum kabuğu -zehirli ricin maddesi nedeniyle- çıkarılmaktadır. Bu işlem Hint yağının tehlikesini ortadan kaldırmaktadır. Elde edilen yağ renksiz, kokusuz ve tatsızdır.

Hint yağının %90’ından fazlası ricinoleic asitten oluşmaktadır. Bu bileşen, Hint yağını doğal yağlar arasında en iyi iyileştiricilerden biri yapmaktadır. Ricinoleic asidin birçok virüs, bakteri ve mayalanmaları önlediği ve ortadan kaldırdığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Hint yağının hikayesi eski Mısırlılara kadar dayanmaktadır. İddiaya göre Mısırlılar bu yağı M.Ö. 4000 yıllarında lambalarda kullanıyorlarmış. Herodot gibi Yunanlı gezginler Mısırlıların bu yağı aynı zamanda merhem olarak kullandıklarını kaydetmişlerdir. Kleopatra’nın, gözlerinin beyazını bu yağ ile parlattığı da söylenmektedir. Yıllar geçtikçe Hint yağı müshil ve bağırsak temizleyici olarak olağanüstü bir şöhret kazanmıştır. Eski çağlarda kabızlık problemleri için ağız yoluyla kullanılan bu yağ, modern çağlardan bu yana vücuttaki sorunlu bölgelere haricen uygulanmakta, nadiren ağızdan alınmaktadır. Angelina Jolie ve Britney Spears bu canlandırıcı ve yenileyici yağın iki ünlü hayranıdır.

Hint yağının sık kullanıldığı alanlar ve faydaları:

Saç Bakımı: Saç kırıkları ve kuruluk için Hint yağının nemlendirici gücü saç kremine karşı mükemmel bir alternatiftir. Saça uygulandığında her bir saç telini kaplayarak nemi hapseder. Saçlar daha ipeksi ve parlak görünür, buklelerin görünümünü düzeltir. Hint yağı ile başınıza masaj yaparak kan dolaşımını ve saçların uzamasını hızlandırabilirsiniz. Hint yağı ile kafa derisinde saç kaybına neden olan enfeksiyonlarla mücadele edebilirsiniz. Antiseptik özelliği kepek, folikülit gibi rahatsızlıklar üzerinde etkilidir.

Cilt Bakımı: Yüzünüzdeki kırışıklıkları azaltmak istiyorsanız Hint yağı size yardımcı olabilir. Moleküler ağırlığı düşük olduğu için cilt tarafından hızlı bir şekilde emilir. Kolajen üretimini uyarır. Bu da ince çizgilerin ve kırışıklıkların, bunun yanı sıra sivilce, akne, göz altı torbaları, güneş yanığı, cilt kuruluğu, çatlakların azalması anlamına gelmektedir. Kaşıntılı cilde de iyi gelmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.