1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MUHALEFET İÇİN GÜÇBİRLİĞİ” İLKELERİ İLAN EDİLDİ
“MUHALEFET İÇİN GÜÇBİRLİĞİ” İLKELERİ İLAN EDİLDİ

“MUHALEFET İÇİN GÜÇBİRLİĞİ” İLKELERİ İLAN EDİLDİ

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)...

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Devrimci Komünist Birlik (DKB), ÇAĞ-SEN ve bağımsız birey olarak çeşitli kesimden sendikacılar ve aktivistler, başta Lefkoşa Türk Belediyesi olmak üzere Haziran’da yapılacak yerel seçimlerde her türlü iş ve güçbirliğiyle ilgili ilkelerini basın toplantısıyla açıkladı.

YKP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, KTÖS’te bugün gerçekleştirilen basın toplantısında, güçbirliği süreci ile ilgili bilgi veren DKB temsilcisi ve Ortak Komite üyesi Yusuf Alkım, sürecin yeni başladığını, ortak bir komitenin oluşturulduğunu, yeni katılan birey ve örgüt temsilcileri ile güçbirliğinin genişleyeceğini, ortak komitenin de yeni katılan temsilcilerle son şekli alacağını söyledi ve tüm kesimleri bu sürece katılmaya ve katkı koymaya çağırdı. Daha sonra YKP Yürütme Kurulu üyesi ve Ortak Komite üyesi Faik Deniz Paşa açıklamayı okudu. Açıklamada şu görüşlere de yer verildi:

“Bizler, Kıbrıs sorunu ve diğer toplumsal sorunlar yanında yaklaşan yerel seçimlerde de iş ve güçbirliği yapmayı, mümkün olan en geniş muhalefet bloğunu oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Bu amaçla; başta Lefkoşa olmak üzere, mümkün olan belediyelerde ortak belediye başkan adaylarının belirlenmesi, Lefkoşa Belediye Meclisi üyeliği için Yeni Kıbrıs Partisi ismiyle seçimlere girilmesi ve adayların da isim bazında saptanması için çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız.

Çalışmalarımızın koordinasyonunu sağlamak amacıyla, bugüne kadar blok içinde yer alacağını açıklayan örgüt ve bireylerden oluşan bir ortak komiteyi de belirlemiş bulunmaktayız. Güçbirliğine ileride katılacak örgütlerin temsilcilerinin de yer almasıyla komite gelişerek güçlenmeye devam edecektir. Bu vesileyle, iş ve güçbirliğimizi daha da genişletmek amacıyla, ülkemizdeki rejime karşı mücadele eden tüm siyasal yapı, örgüt ve bireyleri muhalefet bloğuna katılmaya çağırıyoruz.”

tak

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.