1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUNGAN: “ANCAK İKİ TARAFIN ANLAYIŞIYLA BİR NOKTAYA GELİNEBİLİR"
MUNGAN: “ANCAK İKİ TARAFIN ANLAYIŞIYLA BİR NOKTAYA GELİNEBİLİR"

MUNGAN: “ANCAK İKİ TARAFIN ANLAYIŞIYLA BİR NOKTAYA GELİNEBİLİR"

Türkiye aşbakan Yardımcı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Zeren Mungan'ı kabul etti.

A+A-

MUNGAN: "(KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİ) BİZ İTİDALLE GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRÜYORUZ VE BU KONUDA MÜMKÜN OLDUĞUNCA KISA SÜREDE YOL ALMAK İSTİYORUZ. AMA OLAYIN İKİ TARAFI VARDIR VE ANCAK İKİ TARAFIN ANLAYIŞIYLA BİR NOKTAYA GELİNEBİLİR"

Türkiye Başbakan Yardımcı Beşir Atalay,  Maliye Bakanı Zeren Mungan'ı kabul etti.

Atalay, makamındaki kabulde, KKTC'de yeni koolisyon hükümetinin kurulduğunu, Maliye Bakanı Mungan'ın da Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi.

Mungan'ın KKTC'nin iyi yetişmiş bürokratlarından olduğunu ifade eden Atalay, yeni dönemde büyük hizmetler yapacağına inandığını belirtti.

Atalay, 15 Kasım'da büyük bir heyetle Lefkoşa'ya giderek, KKTC'nin Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılacaklarını da bildirdi.

"TÜRKİYE'NİN E-DEVLET DENEYİMLERİNDEN FAYDALANACAĞIZ"

Mungan ise KKTC'nin tüm işlerini Türkiye ile sıkı işbirliği içinde yürütmeye çalıştığını ifade etti.

KKTC'de e-devlet projesinin Türkiye'nin katkılarıyla TÜRKSAT tarafından yürütüldüğünü anlatan Mungan, "Bu proje kapsamında Kıbrıs'ta bir dönüşüm öngörülüyor. Kamu hesaplarının sürdürülebilir, takip edilebilir ortama getirilmesi öngörülüyor. Türkiye'nin bu anlamda çok başarılı deneyimleri var. Bu deneyimlerden faydalanacağız" dedi.

Mungan, e-devlet çalışmalarının yanı sıra vergi ve gümrük teşkilatıyla ilgili yasal, idari düzenlemeler ile eğitim konularında ciddi desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, bu kapsamda Türkiye'de çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını söyledi.

Türkiye'deki gibi KKTC'de de devlet bünyesinde dönüşümü sağlamayı hedeflediklerini belirten Mungan, "KKTC'nin daha yaşanılır, ayakları üzerinde durabilen, vergide daha adaletli olan, kayıt dışını kayda alarak tüm sistematiği elektronik ortamda yürütüp birey unsurunu asgariye indiren yapıya kavuşmasını sağlamayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Mungan, "KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi futbol federasyonları arasındaki anlaşmanın" sorulması üzerine, bu konuda yapılan görüşmenin sonuçlarının KKTC'nin ilgili makamlarınca değerlendirileceğini vurgulayarak, "KKTC'nin menfaatleri açısından sıkıntı varsa söz konusu anlaşma yeni baştan gözden geçirilecektir" diye konuştu.

"ANLAŞMA ZEMİNİ YAKALAMAK ÜZERE CİDDİ ÇABA GÖSTERİYORUZ"

"KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun 'Nisana kadar ortak mutabakat metni oluşturulup Kıbrıs'ta her iki halkın referandumuna sunulması' konusundaki açıklamalarının" sorulması üzerine de Mungan, şunları kaydetti:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve BM ile görüşmeler, KKTC tarafından Türkiye ile eşgüdüm içinde yürütülüyor. KKTC bir anlaşma zemini yakalamak üzere ciddi çaba gösteriyor. Ancak KKTC'nin tek başına çaba göstermesi yeterli değil. Daha önce de KKTC ve Türkiye, anlaşmaya taraf olduğunu gösterdi ve yüksek oranda Annan Planı'nı kabul etti. Ancak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin davranışı bellidir. Biz yine itidalle görüşmeleri sürdürüyoruz ve bu konuda mümkün olduğunca kısa sürede yol almak istiyoruz. Ama olayın iki tarafı vardır ve ancak iki tarafın anlayışıyla bir noktaya gelinebilir."

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.