1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MUNGAN CTP’NİN ATADIĞI BİR BAKAN DEĞİL Mİ?”
“MUNGAN CTP’NİN ATADIĞI BİR BAKAN DEĞİL Mİ?”

“MUNGAN CTP’NİN ATADIĞI BİR BAKAN DEĞİL Mİ?”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, iktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP/BG) Türkiye ile KKTC arasında imzalanan ekonomik programı “aynen uygulayacak mı yoksa revize mi edeceğine biran önc

A+A-

“CTP-BG EKONOMİK PROGRAMA UYACAK MI REVİZE Mİ EDECEK KARAR VERSİN”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, iktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in  (CTP/BG) Türkiye ile KKTC arasında imzalanan ekonomik programı “aynen uygulayacak mı yoksa revize mi edeceğine biran önce karar vermesi gerektiğini” kaydetti.

Harmancı, yazılı açıklamasında, CTP/BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Asım Akansoy ile Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın ekonomik pakete yönelik kamuoyuna verdikleri mesajlarda farklı söylemlerde bulunduklarını savunarak, “Halk kimin doğru söylediğini bilmelidir” dedi.

Seçim döneminde, ekonomik paketin mutlaka revize edileceğini söyleyen CTP’li yetkililerin, seçimlerin ardından bu konuda söylem değişikliğine gittiklerini, özellikle de Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın “ekonomik paketin aynen devam edeceğini” söylediğine işaret eden Harmancı, “Eğer CTP ekonomik paket konusundaki tutumunu değiştirmiş ve aynen uygulanacağı yönünde karar almışsa bu kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Aksi takdirde söylemde başka, eylemde başka davranılmaya devam edilirse, bu hem siyasi etiğe sığmaz, hem de ikiyüzlü bir politika olur” görüşünü dile getirdi.

“MUNGAN CTP’NİN ATADIĞI BİR BAKAN DEĞİL Mİ?”

Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın basına verdiği bir demeçte, ekonomik programın aynen devam etmesini arzuladığını ifade ettiğini, Perşembe günkü Meclis birleşiminde de yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan protokole uymak zorunda olduklarını söylediğini anımsatan Mehmet Harmancı, “CTP yetkilileri ve Mungan farklı partilerden kişiler midir? Mungan CTP’nin atadığı bir bakan değil midir? diye sordu.

TDP Genel Sekreteri Mehmet Harmancı, Başbakan Yorgancıoğlu’nun ekonomik programla ilgili Ankara’ya bir mektup gönderdiğini, ancak tüm çağrılara rağmen ısrarla içeriğini açıklamadığını belirterek, Başbakan’a mektubun içeriğini açıklama konusunda bir kez daha çağrıda bulundu.

Mehmet Harmancı açıklamasında şunları kaydetti:

“Halka karşı dürüst davranmak büyük bir erdemdir. Bu yüzden CTP topluma açıkça programa ilişkin duruşunu teyit etmelidir. Programda revizyon yapılacak mıdır, yoksa Mungan’ın isteği doğrultusunda bu protokol aynen devam mı edecektir?

Ayrıca sayın Mungan’ın aksine biz, devletin herkese fırsat yaratması gereken bir yapı olduğunu, herkese iş olanakları sağlaması gereken bir yapı olduğunu inanıyoruz. Vergi konusunda yapılacak çalışmaları ise yakından izleyeceğiz.”

Harmancı, devletin gelirlerini artırabilmesi için ekonomiyi kayıt altına almasının çok doğru adımlar olacağını, ancak bununla birlikte Başbakan Yorgancıoğlu’nun kredi kartı kullanımına yönelik açılımının eksik ve yanlış olduğunu savundu.

Harmancı, ülkede kredi kartlarının kontrolünün neredeyse sıfır olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Vatandaşlar limiti belirli bir kritere göre belirlenmeyen kredi kartlarını kullanarak var olmayan bir para ile borçlanmaktadırlar. Bu öneriyi gündeme getirenler bankaların mı sözcüsüdür yoksa toplumun mu? Ülkede bu kadar çok ve açık şekilde zenginliklerini sergileyip 5 kuruş vergi vermeyenler ortadayken, denetimlerle doğru ve etkin yöntemlerle biz bu kaçakları tespit edeceğiz diyemeyenler, maalesef bankaların sözcüsü gibi davranmaktadırlar.

Bizlerin beklentisi kredi kartı limit sınırlamalarının kişinin gelir düzeyine göre sınırlandırılması, asgari ödeme oranının yükseltilmesi ve taksit olanaklarının da yine bu çerçevede ele alınmasıdır.

Ülkede adaletli bir vergi sistemine gerçekten ihtiyaç vardır. Vatandaşın sırtından milyonlar kazananların hala vergi ödeyeneler listelerinde yer almadığını görmek üzüntü vericidir. Bu konularda özellikle muhasebe şirketlerinden başlayarak, yeni bir düzenleme ve denetim için çalışılmaya başlanmalıdır. Ortaya çıkan tablolar bize geniş veriler sunmaktadır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.