1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MUNGAN: “KAMU’DA GEÇİCİ PERSONEL ALIMINA SON VERİLECEK”
MUNGAN: “KAMU’DA GEÇİCİ PERSONEL ALIMINA SON VERİLECEK”

MUNGAN: “KAMU’DA GEÇİCİ PERSONEL ALIMINA SON VERİLECEK”

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Kamu’da geçici personel istihdamına son verileceğini söyledi.

A+A-

MUNGAN: “KAMU’DA GEÇİCİ PERSONEL ALIMINA SON VERİLECEK”

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Kamu’da geçici personel istihdamına son verileceğini söyledi.

Mungan, bugün, bütçe görüşmeleri öncesi kamuda yetkili sendikalarla bir araya geldi.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) ile Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’ndan temsilcilerin katıldığı toplantı öncesi Mungan ve sendika temsilcileri açıklamalarda bulundu.

Maliye Bakanı Zerren Mungan, kamuya geçici personel alımına son verileceğini, bundan sonra kamuya alınacak personelin kadrolu olarak istihdam edileceğini söyledi.

İçinde bulunulan durum gereği bu yıl yeni istihdam yapılmasının mümkün olmadığını, yalnızca eğitimdeki zorunluluk gereği 75 kişinin istihdam edildiğini anlatan Mungan, 2014 yılında ise 360 kişinin istihdam edileceğini anlattı.

Mungan bu yıl istihdam edilen 75 kişi hesaba katıldığında, seneye 285 kişinin kadrolu şekilde istihdam edilmesinin öngörüldüğünü belirtti.

“AMAÇ KAMU HİZMETLERİNİN VERİMLİ VE EFEKTİF ŞEKİLDE İLERLEMESİ”

Bakan Zeren Mungan, “Hepimizin temel amacı kamu hizmetlerinin verimli ve efektif bir şekilde ilerlemesi ve aksaklıkların el birliği ile çözülmesi” diyerek, kamudaki işleri yürüten kamu çalışanlarının düşünce ve isteklerinin önemli olduğunu dile getirdi.

Sendika temsilcilerinin konuşmalarının ardından da kısa açıklamalarda bulunan Mungan, hem kendisinin hem de bakanlık yetkililerinin, sendika yetkililerinin sorunlarını dinlediğini, anlatılanlarla ilgili değerlendirmelerde bulunulacağını ve sonuçların sendika yetkilileriyle paylaşılacağını kaydetti.

Mungan, sendika temsilcilerinin geçici memurların sorunlarıyla ilgili şikayetleri üzerine kamuya geçici personel alımına son verileceğini, bundan sonra kamuya alınacak personelin kadrolu olarak istihdam edileceği bilgisini de verdi.

İçinde bulunulan durum gereceği bu yıl yeni istihdam yapılmasının mümkün olmadığını, yalnızca eğitimdeki zorunluluk gereği 75 kişinin istihdam edildiğini anlatan Mungan, 2014 yılında ise 360 kişilik istihdam yapılmasına karar verildiğini anlattı.

Mungan bu yıl istihdam edilen 75 kişi hesaba katıldığında, seneye 285 kişinin kadrolu şekilde istihdam edilmesinin öngörüldüğünü dile getirdi.

Kayıt dışı ekonomi ve vergi konusuna önem verdiklerini söyleyen Mungan, işlemlerin elektronik ortama taşınması ve eğitim ile sorunların üstesinden gelmeyi planladıklarını anlattı.

VAROĞLU

KTÖS Genel Başkanı Güven Varoğlu mali protokol görüşmelerinde çalışanların haklarını koruyacak ve geliştirecek kararlar alınması temennisinde bulundu.

2011 sonrasında işe alınan öğretmenlere hazırlık ödeneği verilmediğini söyleyen Varoğlu, bu durumun çalışma barışını bozduğunu ifade etti.

Varoğlu, “Bizim talebimiz Göç Yasası’nın geri çekilmesi ya da revize edilmesidir” diye konuştu.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ise, “Bu güzel başlangıcın böyle devam etmesini temenni ederiz. İlk kez bir Maliye Bakanı bütçe çalışmalarına bizi çağırdı” diyerek bu görüşmede mali taleplerini daha sonra da sosyal taleplerini sunacaklarını belirtti.

Kaptan, şikayet ve taleplerinin bütçe görüşmelerinde ciddiye alınmasını temennisinde bulundu.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, şimdiki hükümetin önceki dönemlerde “Göç Yasası”na karşı olduklarını açıkladığını dile getirerek, “Biz bu sözlerin altının doldurulmasını istiyoruz” dedi.

“Enkaz devraldık sözleri bir kenara bırakılmalıdır” diye konuşan Özkardaş, kamu çalışanlarının en son 2007 yılında zam aldığını, ve eşel mobil artışlarıyla kamu çalışanlarının maaşlarında yüzde 9-10’luk artış meydana geldiğini ancak aynı dönemde Devlet Planlama Örgütü’nün hesaplamasına göre yüzde 33 oranında hayat pahalılığı yaşandığını kaydetti.

2007’den bu yana reel alım gücünün yüzde 50 oranında azaldığını söyleyen Özkardaş, öncelikli taleplerinin maaşlara artış yapılması olduğunu belirtti.

ŞEHERLİOĞLU

TIP- İŞ Başkanı Erol Şeherlioğlu, “Sağlık en kötü dönemini yaşıyor” diyerek, yatırımların düzenli ve planlı olmamasının ve artan hasta potansiyeline rağmen yeni istihdam yapılmamasının sağlığı “büyük bir kaosa” sürüklediğini ifade etti.

“Bu kaos CTP sağlık bakanı tarafından da uygulanıyor” diyen Şeherlioğlu, bazı sağlık personelinin çalıştıkları gün üzerinden ödendiğini ve belirli branşlarda ciddi şekilde hekim açığı bulunduğunu kaydetti.

GÖKÇEBEL

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ise, Maliye Bakanı’nın kendilerini görüşmeye çağırmasının yasal bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, toplantıda sunulan görüşlerin dikkate alınması temennisinde bulundu.

“Bütçe tercihler meselesidir. Bugün nasıl tercihler yapıldığı ortadadır. Kriz vardır diyerek dar gelirinin sırtına yük bindiren anlayışın değişmesi gerekir” diyen Gökçebel, vergi adaletsizliğinin ülkenin en önemli sorunlarından olduğunu dile getirdi.

Öğretmenden tasarruf edilmesinin kabul edilebilir bir anlayış olmadığını kaydeden Gökçebel, “Bu masa yetkili sendikalarla oluşturulan toplumsal barış noktasıdır. Umarız bu anlayışla buradan sonuç alarak kalkarız” dedi.

KÖSE

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse, sağlık için dakikaların hatta saniyelerin önemli olduğunu dile getirerek, sağlık çalışanlarının sorunlarının da aynı anlayışla hızlı şekilde çözülmesini istedi.

“Sağlıkta taşeronlaşmaya gidiliyor” diyen Köse, sağlık çalışanlarının geçici statüden kurtarılıp kadrolanmasını talep etti.

“Sağlık çalışanı 16 saatin altında çalışmıyor” diye konuşan Köse, bu durumun Anayasaya aykırı olduğunu ve angarya çalışmaya yol açtığını kaydetti.

DİLEK

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, 2009 yılından bu yana geçirilen paketlerle ülkedeki çalışma hayatının kötü noktalara taşındığını dile getirerek, 2011 yılında geçen Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın kaldırılmasını talep etti.

Dilek, toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasını, vergi adaletinin sağlanmasını, geçicilerin kadrolanmasını, Eski Eserler Dairesi’nde çalışan rehberlere haklarının verilmesini, ek mesailerin uygulanmasını ve eğitimdeki eksikliklerin çözülmesini talep etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.