1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MÜZAKERE TUTANAKLARI YAZMAKTAN VE OKUMAKTAN YORULDUK…
MÜZAKERE TUTANAKLARI YAZMAKTAN VE OKUMAKTAN YORULDUK…

MÜZAKERE TUTANAKLARI YAZMAKTAN VE OKUMAKTAN YORULDUK…

Kıbrıs Türk halkının artık müzakerelerden yorulmuş bir halk ...

A+A-

 

EROĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKI ARTIK MÜZAKERELERDEN YORULMUŞ BİR HALK, ANLAŞMA İSTİYOR AMA ARADAN GEÇEN BU 40 YILI DA DİKKATE ALAN BİR ANLAŞMA”

ZAHRADİL: “AVRUPA PARLAMENTOSU BİLE KIBRIS KONUSUNDA OBJEKTİF VE ADİL DAVRANMIYOR, KAYIPLARLA İLGİLİ KARAR YANLI, KARARI  DESTEKLEMİYORUZ”

CUMHURBAŞKANI EROĞLU AVRUPA MUHAFAZAKARLAR VE REFORMCULAR İTTİFAKI HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının artık müzakerelerden yorulmuş bir halk olduğunu, anlaşma istediğini kaydetti  ve  “Biz artık müzakere tutanakları yazmaktan ve okumaktan yorulduk, halkımız bir anlaşma istiyor ama aradan geçen bu 40 yılı da dikkate alan bir anlaşma” dedi.

Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı Başkanı Jan Zahradil de, Avrupa Parlamentosunun bile  Kıbrıs konusunda objektif ve adil davranmadığını dile getirdi. Bunun alınan kararlar ve yazılan deklarasyonlardan görüldüğünü ifade eden Zahradil, kayıplarla ilgili olarak alınan son kararın yanlı olduğunu ve kararı desteklemediklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Avrupa Muhafazakarlar ve Reformcular İttifakı (AECR)’den bir heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda saat 10:00’da yer alan kabulde, konuk heyete UBP Milletvekilleri Tahsin Ertuğruloğlu ile Hamza Ersan Saner de eşlik etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu, kabulde yaptığı konuşmada Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in müzakere masasını terk ettiğini ancak kendilerinin müzakerelerin devam etmesi ve her iki tarafı da memnun edecek bir anlaşmaya varılması için azami  gayret gösterdiklerini kaydetti.

Üçüncü safhaya geçilen ve ilerleme olacak bir noktada Anastasiades’in masadan ayrılmasının halk arasında hayal kırıklığı yarattığını ifade eden Eroğlu, “Biz artık müzakerelerden yorulmuş bir halkız, 1968’den beri müzakereler devam ediyor, biz artık müzakere tutanakları yazmaktan ve okumaktan yorulduk, bu konuda samimiyiz çünkü halkımız bir anlaşma istiyor ama aradan geçen bu 40 yılı da dikkate alan bir anlaşma” diye konuştu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.