1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "MÜZAKERELER OLUMLU YA DA OLUMSUZ 2016'DA BİTECEK"
"MÜZAKERELER OLUMLU YA DA OLUMSUZ 2016'DA BİTECEK"

"MÜZAKERELER OLUMLU YA DA OLUMSUZ 2016'DA BİTECEK"

"Müzakereler olumlu ya da olumsuz 2016'da bitecek"

A+A-

 

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin “olumlu ya da olumsuz, 2016 yılında biteceğini” söyledi.

Alithia ve diğer gazeteler, Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in dün Kıbrıs sorununa ilişkin yaptığı açıklamalarda, “müzakerelerin, olumlu veya olumsuz, 2016 yılında biteceğini ancak takvimlerin olmadığını” söylediğini yazdılar.

Habere göre Kasulidis, “gelecek yıla varılmadan ya da gelecek yıl içerisinde Kıbrıs sorununun çözüleceği şeklindeki aşırı iyimser yaklaşımlara katılmadığını, çünkü hala alınması gereken mesafenin bulunduğunu” belirterek, “Buna karşın, mevcut sürecin, olumlu ya da olumsuz, 2016 yılı içerisinde biteceğini düşündüğünü” açıkladı.

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin açıklamaları ve garantiler konusunda beşli konferans gerçekleştirilmesi ihtimalinin sorulması üzerine ise Kasulidis, “şu anda böyle bir şeyin görüşülmediği” yanıtını verdi.

“Böyle bir şeyin olabilmesi için ilk önce garantöre ülkelerin kendi aralarında görüşmeleri gerektiğini ve bu aşamada Yunanistan’ın böyle bir fikri bulunmadığını” belirten Kasulidis, “garantör güçler garantilerin kaldırılmasında hemfikir olmalı ve güvenlik konusu Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türkleri güvende bırakacak şekilde çözülmeli” şeklinde konuştu.

Kasulidis, “Bu tür bir toplantı olursa Kıbrıs Cumhuriyeti’nin de toplantıda hazır bulunması gerektiğini” ifade etti.

Habere göre Kasulidis müzakere sürecine ilişkin olarak ise, “müzakerelerin, mülkiyet başlığının tamamlanması ve el değmemiş bir konu olan toprak konusuna geçilmesiyle süreceğini” sözlerine ekledi.

Gazete ayrıca, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs sorununa ilişkin yaptığı açıklamalarını yansıttı.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ MÜZAKERELER ARALIK’TAN SONRA DA DEVAM EDECEK

Gazete haberinde çözüm müzakerelerinin Aralık ayından sonra da yoğunlaştırılmış şekliyle devam edeceğini yazdı.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın pazar günü yapacakları görüşmede, Ocak ayında gerçekleştirecekleri görüşmelerin programını belirleyeceklerini yazdı.

Habere göre Akıncı ve Anastasiadis ayrıca, bugüne kadar ele alınan konuları yeniden değerlendirecekler.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.