1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMAZ VE CAZ AYNI ANDA
NAMAZ VE CAZ AYNI ANDA

NAMAZ VE CAZ AYNI ANDA

Vakıflar İdaresi tarafından, Girne’deki Cafer Paşa Camii'nin bitişiğindeki bir mülkün bar işletmesine kiraya verilmesi, ibadethaneye gelen cemaate ‘İllallah’ dedirtti

A+A-

Girne’de, camiye ait olan bir mülkün Vakıflar İdaresi tarafından bar işletmesine kiraya verilmesi duyanları hayrete düşürdü. Bar olarak kullanılan mekandan çıkan yüksek müzik sesleri, iki metre yakınında bulunan camiye gelen cemaat için işkence haline geldi. Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklama yapan KKTC Dinişleri Başkanlığı Girne Bölge Sorumlusu Fuat Tosun, 'Ben ya da herhangi bir vatandaş namaz kılarken sağ ve sol tarafından müzik sesleri gelirse nasıl rahat ve huzurlu namaz kılacak. Vakıflara ait olan yerler kiralanırken o dükkân ne ile meşgul olacak, ne ile uğraşacak diye bilmesi ve ona göre kiraya verilmesi gerekir.'dedi.

Kıbrıs'ta son Osmanlı Şehitliği'nin Vakıflar İdaresi'nce Girne Belediyesi'ne park olarak kiralanmasından sonra yine Vakıflara ait olan cami mülkünün, bar işletmesi olarak kiraya verilmesi şaşkınlık yarattı. Girne'de bulunan Cafer Paşa Camii'nin hemen bitişindeki bar, camiye gelen cemaate illallah dedirtiyor.

Bardan gelen yüksek sesli müzik nedeniyle namaz kılamayan cemaat, defalarca işletme sahiplerini uyardıklarını ancak sıkıntının bir türlü çözülemediğini kaydetti. Ezan okunurken bile müziğin son ses açık olduğunu aktaran cami cemaati, yetkililerden bir an önce konuya çözüm bulmalarını talep etti.

TOSUN: DAHA HASSAS OLUNMALI
Tosun, Vakıflar İdaresi'nin mülkleri kiraya verirken daha hassas olması gerektiğini söyledi. 'Konum itibariyle bu caminin her tarafı dükkanlarladoludur.'diyen Tosun, ' Turistik yer olması sebebiyle bu dükkanların tümü olmasa bile çoğu dükkanlar Vakıflar İdaresi'ne aittir. Vakıflar değerlendirmek açısından bir kiralama yöntemi bulmuştur. Ancak şuna dikkat edilmesi lazımdır. Biz bu binaları kiralarken caminin burada olduğunu hiç unutmayacağız. Bunu unutur ve o şekilde kiralarsak, sadece kiralama maksadıyla değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz.'şeklinde konuştu.

Atar Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.