1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ: "GEÇMİŞİN KORKULARINDAN KURTULMALIYIZ"
NAMİ: "GEÇMİŞİN KORKULARINDAN KURTULMALIYIZ"

NAMİ: "GEÇMİŞİN KORKULARINDAN KURTULMALIYIZ"

Nami, yeniden başlayan müzakerelerle;

A+A-

Nami, yeniden başlayan müzakerelerle Kıbrıs sorununa artık bir çözüm bulma zamanının geldiğini söyledi.

Kıbrıslı Rumların eski yaşam standartlarına ulaşması için 20 yıla ihtiyaçları olabileceğini belirten Nami, “Kıbrıs sorununun çözümü ekonomide büyük bir ilerleme kaydedilmesini mümkün kılabilir. Bundan her iki taraf da karlı çıkacaktır. Birleşmiş bir Kıbrıs’ın ekonomik potansiyeli iki ayrı kesimin potansiyelinden daha fazla olacak, büyük sinerjiler ortaya çıkacaktır” dedi.

Ekonomik krizden zarar görmüş Rumların bu nedenle anlaşma sağlanmasına ilgi duymaları gerektiğini kaydeden Nami, Türkiye’den gelecek su ve elektrikten Kıbrıslı Rumların da yararlanabileceğini ifade etti.

Ortak açıklamada, çözümün ana hatlarının belirlendiğine işaret eden Nami, bunun da iki kesimli devletten oluşan bir federasyon olduğunu söyledi.

Nami, kararlı ve gerçekçi olmak şartıyla müzakerelerin beş altı ay içinde tamamlanabileceğini, Rum tarafı bunun 18 ay süreceğini düşünse de “her halükarda, yıllardan değil, aylardan söz ettiklerine vurgu yaptı.

Nami, müzakerelerin, insanların günlük yaşamı kolaylaştıracak güven artırıcı önlemlerle de takviye edilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Ada’daki dini liderlerin bir araya gelerek müzakerelere verdikleri desteğin de tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Nami, “Geçmişin korkularından kurtulmalı, geleceğe bakmalı ve Almanlarla Fransızların İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yaptıkları gibi ortak geleceğimize güvenmeliyiz” dedi

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.