1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ, İŞAD VE TÜSİAD HEYETLERİNİ KABUL ETTİ
NAMİ, İŞAD VE TÜSİAD HEYETLERİNİ KABUL ETTİ

NAMİ, İŞAD VE TÜSİAD HEYETLERİNİ KABUL ETTİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı ,Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti

A+A-

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği Başkanı (İŞAD) Metin Şadi ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Nami kabulde, TÜSİAD ile Kıbrıslı Türklerin uzun yıllara dayanan köklü ilişkileri bulunduğunu söyledi. Annan Planı döneminde TÜSİAD’ın barış sürecine yaptığı katkıların Kıbrıslı Türklere zor kararlar alma yönünde cesaret verdiğini anımsatan Nami, Türkiye’nin gücünün daima Kıbrıslı Türklerin arkasında olduğunu hissetmesini sağladığını kaydetti.

Bu katkı ve anlayışın devam ettiğini görmekten memnuniyet duyduklarını belirten Nami, TÜSİAD’ın önemli bir dönemde adayı ziyaret ettiğini kaydetti. Nami, Kıbrıs konusunun kritik bir aşamaya geldiğini, ortak metin çalışmasında önemli ilerlemeler kaydedildiğini ancak son noktanın konulmadığını belirterek, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı’nın gelecek hafta adayı ziyaret edeceğini söyledi.

KKTC ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi açısından da TÜSİAD ile diyalogun önemli olduğuna işaret eden Nami, heyete ziyaretleri için teşekkür etti.

YILMAZ: “ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz da, İŞAD’ın organizasyonu ile bugün Kıbrıslı Türk, Rum, Yunan ve Türkiye iş dünyası temsilcileri olarak Kıbrıs sorunun çözümüne yönelik irade ve beklentilerini ortaya koyan ve ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını deklare eden bir basın açıklaması yaptıklarını anımsattı.

İş dünyası olarak barışı kalıcı kılacak olan ekonomik gelişmelerin sağlanması adına üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Yılmaz, bölgede barış hakim olmasını, yarım asırdır süren çözümsüzlüğün çözüm bulmasını istediklerini vurguladı.

Yılmaz, TÜSİAD’ın Kıbrıs sorununun çözümüne her zaman katkı gayretinde olduğunu ifade etti.

Yılmaz, çözüm arayışında umutlu olmak için iyi bir konjonktür bulunduğuna inandıklarını belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.