1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “NAMİ-MAVROYANNİS ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞME” İDDİASI
“NAMİ-MAVROYANNİS ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞME” İDDİASI

“NAMİ-MAVROYANNİS ARASINDA GİZLİ GÖRÜŞME” İDDİASI

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Rum tarafının Kıbrıs sorunu müzakerecisi Andreas Mavroyannis’in gözlerden uzak görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

A+A-

RUM KAYNAKLARI GİZLİ GÖRÜŞME SÖYLENTİLERİNİ RUM YÖNETİMİNİN DOĞRULAMADIĞINI ANCAK YALANLAMADIĞINI DA VURGULUYOR

GÖRÜŞMELER HEM GÜNEY’DE, HEM KKTC’DE HEM DE ARA BÖLGEDE GERÇEKLEŞMİŞ

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile Rum tarafının Kıbrıs sorunu müzakerecisi Andreas Mavroyannis’in gözlerden uzak görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

Fileleftheros “Temaslar... Nami-Mavroyannis görüşmeleri... Gözlerden Uzak Gerçekleştiriliyor” başlığıyla aktardığı haberinde, Nami-Mavroyannis görüşmelerinin sosyal toplantı şeklinde Rum tarafında, özellikle Kıbrıslı Rumların evlerinde yapıldığını yazdı.

Gazeteye göre Rum tarafından “yetkili” bir kaynak “görüşmeler yapıldı ama Osman Ertuğ ve Andreas Mavroyannis arasındakiler gibi müzakereler değil” dedi.

Gazete devamla Dışişleri Bakanı Nami’nin BRT’ye yaptığı; BM’nin ortak açıklamayla ilgili önerisini Kıbrıs Türk tarafının kabul, Rum tarafının ise reddettiği açıklamasını aktardı.

Rum kaynakları son günlerde Rum tarafında, Rum tarafının müzakerecisi Mavroyannis’in Dışişleri Bakanı Nami ile gizli görüşmeler yaptığı yolunda söylentiler dolaştığına vurgu yaptılar.

Nami ile Mavroyannis’in son on gün içerisinde biri Rum tarafında, biri KKTC’de, biri de ara bölgede olmak üzere üç kez görüştüğü iddia edilen haberde Anastasiadis hükümetinden bir yetkilinin, bu söylentileri ne doğrulamadığı ne de yalanladığı, sadece “Kenarda köşede yaptıklarımızı yorumlamayız. Hiçbir şey Kıbrıs Türk toplumu lideriyle veya onun temsilcisiyle müzakerelerin yerini alamaz” dediği kaydedildi.

GÖRÜŞMELER HEM GÜNEY’DE, HEM KKTC’DE HEM DE ARA BÖLGEDE GERÇEKLEŞMİŞ

Simerini “Mavroyannis-Özdil Nami Gizli Temasları Mı” başlığıyla yansıttığı haberinde Mavroyannis ile Nami’nin son ay içerisinde en az üç kez görüştüğü yazdı, şunları ileri sürdü:

“Ekim ayı başlarında Mavroyannis’in, 12 Ekim’de de Nami’nin evinde, birkaç gün önce de ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde görüştükleri yolunda bilgiler var. Kıbrıs Rum tarafı bu bilgileri doğrulamıyor ancak yalanlamıyor da. Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkili bir kaynak SigmaLive’a ‘görüşme masasında bir şey olursa ve müzakereleri zedelemeyecekse olursa bunu görüşebiliriz ancak bu meselede görüş belirtemeyiz’ dedi.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.