1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ: “SİZLERİN BİZLERE VERDİĞİ DESTEKLE ADIM ATIYORUZ”
NAMİ: “SİZLERİN BİZLERE VERDİĞİ DESTEKLE ADIM ATIYORUZ”

NAMİ: “SİZLERİN BİZLERE VERDİĞİ DESTEKLE ADIM ATIYORUZ”

Günü birlik ziyaret için KKTC’de bulunan TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yi ziyaret etti

A+A-

NAMİ: “SİZLERİN BİZLERE VERDİĞİ DESTEKLE ADIM ATIYORUZ”

DAVUTOĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKININ ULUSLARARASI TANINIRLIĞI GÜVENİRLİLİĞİ GİTTİKÇE ARTIYOR”

Günü birlik ziyaret için KKTC’de bulunan TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı Özdil Nami’yi ziyaret etti.

Özdil Nami görüşmenin başında yaptığı konuşmada, Davutoğlu’nu KKTC’de görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İki Dışişleri Bakanlıkları arasında geçmişe dayalı yakın ve derin ilişkiler bulunduğunu belirterek KKTC’ye verilen destekten dolayı Davutoğlu’na teşekkür eden Nami, Kıbrıs Türkünün dış dünyada sesini duyurmasında TC Dışişleri Bakanlığının rolünün büyük olduğunu kaydetti.

davutoglu.jpg

Nami, “Gerek Avrupa Birliğinde, gerek Avrupa Konseyi Parlamenterler Assemblesi, İslam İşbirliği Teşkilatında, Ekonomik İşbirliği Örgütünde sizlerin bizlere verdiği destekle adım atıyoruz” dedi.

Ahmet Davutoğlu ise KKTC’ye ziyaretinin Özdil Nami’nin Ankara’ya ziyaretine iadeyi ziyaret mahiyetinde olduğunu belirtti.

KKTC’ye Ekonomik İşbirliği Teşkilatında verilen “gözlemci” statüsüne işaret eden Davutoğlu, KKTC’nin tanınmışlığı arttıkça tüm dünyanın Kıbrıslı Türklere hak ettiği tanınmayı ve katkıyı vermeye hazır olacağını bunun en yeni örneğinin Ekonomik İşbirliği Teşkilatının KKTC’ye gözlemci statüsü vermesi olduğunu söyledi.

Hiçbir halkın kendi iradesi dışında muameleye maruz bırakılamayacağını, KKTC’nin de Kıbrıs Türk halkının siyasi iradesinin yansıması olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Şu ana kadar açılmış olan 21 temsilcilikte Kıbrıs Türk halkının uluslararası tanınırlığı güvenirliliği gittikçe artıyor. İnşallah gelecek dönemde de bu çalışmalarda birlikte yeni başarılara imza atacağız” dedi.

Görüşmede Dışişleri Bakanları ziyaretin anısına bir birlerine karşılıklı hediye sundu.

TC Dışişleri Bakanı  Ahmet Davutoğlu günü birlik ziyaret programını tamamlayarak saat 19.55’te KKTC’den ayrıldı.

Davutoğlu’nu Ercan Havaalanında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Dışişleri Bakanı  Özdil Nami, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu ile diğer yetkililer uğurladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.