1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NAMİ: “TEMSİLİYET HAKKIMIZI DA KONUŞTUK...”
NAMİ: “TEMSİLİYET HAKKIMIZI DA KONUŞTUK...”

NAMİ: “TEMSİLİYET HAKKIMIZI DA KONUŞTUK...”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Strasbourg temasları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB)’nin Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikasından sorumlu Komiser Stefan Füle ile görüştü.

A+A-

NAMİ: “BİRÇOK GÖRÜŞME YAPTIK... GÖRÜŞMELER ÇOK OLUMLU GEÇTİ”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Strasbourg temasları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB)’nin Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikasından sorumlu Komiser Stefan Füle ile görüştü.

TAK muhabirinin Dışişleri Bakanı Özdil Nami’den aldığı bilgiye göre, Strasbourg’taki  temasları çerçevesinde AB’nin Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikasından sorumlu Komiser Stefan Füle dışında, Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Yeşiller Grup Başkanı Daniel Cohn-Benditt, Avrupa Liberal Demokrat Partileri Başkanı (ELDR) ve AP Liberal Grup üyesi Graham Watson, ALDE İngiliz üyesi Baronez Sarah Ludford, AP Dışilişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok AP Başkan Yardımcıları Miguel Angel Martinez Martinez ve Alejo Vidal-Quadras, Laszlo Surjan ile  de bir arayı geldi.

“HER İKİ HALKA EŞİT MESAFEDE DURMALARINI İSTEDİK”

Görüşmeler sırasında Kıbrıs konusuna olan ilginin arttığının görüldüğünü söyleyen Nami, yapılan görüşmelerde her iki halka eşit mesafede durulmasının istendiğini, bununda olumlu kabul görerek, bu görüşe saygı duyulduğunu belirtti.

Nami, Kıbrıs’ta ki müzakerelere iyi niyet misyonu altında başlanması gerektiği görüşünü de ortaya koyduklarını dile getirdi.

“TEMSİLİYET HAKKIMIZI DA KONUŞTUK...”

AB Parlamentosu’ndaki temsiliyet hakkının da gündeme gelip konuşulduğunu söyleyen Nami, temsiliyet konusunun sene sonundan önce ele alınması sözünü aldıklarını hatırlatarak, AB’nin bu konuda çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Nami, görüşmelerde, Yeşil Hat ve Mali Yardım Tüzüğü’ndeki sıkıntıların da ele alındığını, tüzüklerle ilgili olarak yapılması gerekenlerin değerlendirildiğini kaydederek, bunlar dışında Siyasi Grup Başkan yardımcıları ve ulusal delegasyon başkanlarıyla AP Dışilişkiler Komitesi Koordinatörleri ile görüşmelerde bulunduğunu belirtti.

Strasbourg’taki temaslarını tamamlayan Özdil Nami’nin bu gece adaya dönmesi bekleniyor.

Görüşmelerde, Dışişleri Bakan Özdil Nami’ye, Brüksel Temsilcisi Gizem Alpman, Strasbourg Temsilcisi Seniha Birand, 3. Sekreterler Yasa Yeşilada ve Havva Ülgen eşlik etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.