1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NARENCİYE ÜRETİCİLER BİRLİĞİ
NARENCİYE ÜRETİCİLER BİRLİĞİ

NARENCİYE ÜRETİCİLER BİRLİĞİ

Nisan ayı itibarıyla 46 bin tona ulaşması beklenen narenciye hasadının tümünün Cypfruvex tesisinde işlenmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, Mersin’deki konsantre tesisleriyle temasa geçilerek narenciyenin bir bölümünün buraya sevk edilmesini önerdi.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği, Nisan ayı itibarıyla 46 bin tona ulaşması beklenen narenciye hasadının tümünün Cypfruvex tesisinde işlenmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak, Mersin’deki konsantre tesisleriyle temasa geçilerek narenciyenin bir bölümünün buraya sevk edilmesini önerdi.

Birlik Başkanı Turgut Akçın yaptığı yazılı açıklamada, Cypfruvex konsantre tesisinin 24 saat çalışmak kaydıyla kapasitesinin aylık 9-10 bin tonu geçmeyeceğine işaret ederek şunları kaydetti:

 “Mersin’de konsantre tesisleri vardır. İlgililer bu tesislerle temasa geçip, eğer ekonomik ise 5-10 bin ton dökme şeklinde oraya sevk edip Cypfruvex adına fason  konsantre yapılabilir veya kendilerinin ihtiyacı varsa onlara satılıp dalında kalacak ürün en az %50 azaltılabilir”.

Akçın, tarımda çok kötü bir yıl geçirilmekte olduğunu belirterek, tarımla uğraşanların perişan durumda olduğunu, kuraklıktan da nasibini alan narenciyenin dalında kalma durumunun söz konusu olduğunu belirtti.

2005-2006 yılında CTP-DP hükümeti döneminde  hasat edilmeyen narenciye ürününün  dalında tespit edilerek  üreticinin tazmin edildiğini söyleyen Akçın, aynı yöntemle dalında kalacak ürün için şimdiden ekiplerin oluşturulmasını ve tazmin konusunda da Bakanlığın açıklama yapmasını talep etti.

Akdeniz meyve sineğine karşı önlemlerin  alınması talebinde de bulunan Akçın, Doğrudan Gelir Desteği 2013 yılı ikinci taksiti ve  2014 yılı ilk taksiti ödemelerinin yapılmasını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.