1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "NARENCİYEYİ DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRECEĞİZ"
"NARENCİYEYİ DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRECEĞİZ"

"NARENCİYEYİ DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRECEĞİZ"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından Narenciye Çalıştayı düzenleniyor.

A+A-

Güzelyurt- Kalkanlı yolu üzerinde bulunan Diamond Hall Wedding Garden’da yer alan çalıştayın açılışına, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami de katıldı.

Açılışta konuşan Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Cem Karaca, narenciye üretiminin kuraklık dolayısı ile zor şartlar altında yapıldığını belirterek, buna bir çözüm bulunmasının şart olduğunu söyledi.

Cypfruvex Ltd. adına konuşan İbrahim Aktekin de, tarımsal üretimin yaşamın vazgeçilmez unsuru olduğunu, ancak önemli sıkıntılar yaşandığını anlatarak, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için desteğin önemini vurguladı.

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın da, kuraklıktan en çok narenciyenin etkilendiğini ve en çok ihmal edilen sektör olduğunu belirtti.

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu ise, narenciyenin giderek küçüldüğünü ve kötüye gittiğini kaydetti…

Lefke-Güzelyurt Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Sami Dayıoğlu da, bölgede üretimin teşvikinin ve ağaçlandırmanın önemine değindi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ise, umutlu olmak için birçok sebep bulunduğunu ifade ederek, çalıştayın bilimden yararlanarak yapıldığını anımsattı.

Narenciyenin özellikle Güzelyut ve Lefke bölgesinde olmazsa olmaz olduğunu belirten Şahali, daha güçlü hale getirmek ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Tarım Master planı konusunda çalışmalar yapıldığını anımsatan Şahali, ancak bu çalışmaların somut hedefler içermediği için rehber hizmeti vermediğini anlattı.

Şahali, bundan sonra yapılacak çalışmalarda eksik olan kısımların tamamlanacağını söyleyerek, “bunun için de Çalıştay iyi bir başlangıçtır” dedi.

Narenciyeye verdikleri değerin yapılan çalışmalara bakıldığı zaman birer gösterge olduğunu kaydeden Şahali, koşullar kolaylaşmasa da çalışmaların bütünlüğünün önemini vurguladı.

AB’nin koyacağı katkıların önemini de vurgulayan Şahali, narenciyeyi marka değerini koruyarak ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.