1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “NARKOTİĞE TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM”
“NARKOTİĞE TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM”

“NARKOTİĞE TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM”

“Narkotiğe tazminat davası açacağım”

A+A-

İki yıl önce hakkında uyuşturucu soruşturması açılan ve 9 gün boyunca poliste tutuklu kalan Hüseyin Şirin, yargılandığı mahkeme tarafından suçsuz bulunup beraat ettirilince Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne tazminat davası açacağını açıkladı.

Gazetemize konuşan Hüseyin Şirin, 2 yıl boyunca Narkotiğin açtığı yersiz dava yüzünden iş bulamadığını, ailesinin ve kendisinin darmadağın olduğunu ifade ederek, “Başkasının lafı ile benden ifade bile almadan bana dava açan Narkotiklerle mahkemede hesaplaşacağız” dedi ve açacağı tazminat davasını kazanması durumunda bütün parayı SOS’e bağışlayacağını kaydetti.

Abbas ELMAS

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü yaptığı icraatlar nedeniyle bir türlü gündemden düşmüyor. Narkotik ekipleri tarafından satıcılık iddiasıyla tutuklanan ve 9 gün boyunca poliste tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Hüseyin Şirin isimli kişi, dün mahkeme tarafından suçsuz bulunarak beraat ettirildi.

Gazetemize konuşan Hüseyin Şirin, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin 2 yıl önce Cevahir isimli bir kişinin ona uyuşturucu sattığım yönünde verdiği ifade yüzünden gözaltına alındığını ve işlemediği bir suç için 9 gün boyunda hücrede tutuklu kaldığını söyledi.

Tutuklu kaldığı 9 gün boyunca narkotik polisinin kendisinden ifade bile almadığını kaydeden Şirin, kendisine yapılan dava tebliğini imzalamaması durumunda kendisini darp edecekleri yönünde tehdit ettiklerini ve zorla dava tebliğini imzalatmaya çalıştıklarını belirtti. Şirin, kendisine yapılan dava tebliğini kabul etmiyorum yazarak imzaladığını aktararak, 2 yıl boyunca kimliğine el konulduğunu ve serbest bırakıldığını söyledi.

2 yıl boyunca davasının gelmesini beklediğini ve dün Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görüşülen davasında suçsuz bulunarak beraat ettirildiğini kaydeden Hüseyin Şirin, “Narkotik işlemediğim bir suç için beni 2 yıl boyunca mağdur etti. Ben bunun karşılıksız kalmasını istemiyorum. Onlara yüksek meblağlı tazminat davası açacağım ve davayı kazanırsam kazanacağım parayı SOS çocuk yuvasına bağışlayacağım” ibarelerini kullandı.

Soruşturma safhasında defalarca gazetelere ‘Baron’muş gibi manşetlerde çıktığını ifade eden Şirin, “Ben iki yıldır işsiz durumda kaldım. Nereye gittiysem bu dava yüzünden beni kapı dışarı ettiler. Ne aile yaşantım kaldı ne sosyal yaşantım. Ben bu narkotikler yüzünden 2 yıldır çobanlık yapmak zorunda kaldım. Şimdi suçsuz olduğum anlaşıldı. Peki beni kim aklayacak toplum karşısında? Bu dava daha kapanmış değildir. Onlara tazminat davası açacağım ve kazandığım parayı SOS’e bağışlayacağım” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.