1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NATO’YA KATILIM RUSYA İLE İLİŞKİLERİ ETKİLEMEZ”
NATO’YA KATILIM RUSYA İLE İLİŞKİLERİ ETKİLEMEZ”

NATO’YA KATILIM RUSYA İLE İLİŞKİLERİ ETKİLEMEZ”

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın NATO’ya katılımının, Rusya ile olan dostane ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

A+A-

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın NATO’ya katılımının, Rusya ile olan dostane ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

Fileleftheros gazetesi Anastasiadis’in bu açıklamayı, Rusya'nın en çok okunan gazetelerinden Moskovski Komsomolets’e verdiği özel mülakatta yaptığını yazdı.

Habere göre Güney Kıbrıs’ın NATO’ya katılımı konusundaki bir soruyu yanıtlayan Anastasiadis,  Güney Kıbrıs’ın, Barış İçin Ortaklık’a üye olmasını istediklerini belirterek, AB üyesi olmalarına bağlı olarak, hemen hemen tüm AB üyesi ülkelerin üye olduğu birliğe katılmak istediklerini ifade etti.

Anastasiadis açıklamasının devamında Rusya’nın, NATO ile özel işbirliği programlarının bulunduğunu ve Barış İçin Ortaklık’a katıldığını da anımsattı.

Milletvekillerin büyük bir çoğunluğunun bu karara destek vermesi durumunda ilgili başvuruyu yapmaya hazır olduğunu söyleyen Anastasiadis, gerek Barış İçin Ortaklık’a, gerekse NATO’ya katılımının Rusya gibi ortaklarıyla olan dostane ilişkileri herhangi bir şekilde etkilemeyeceğini ifade etti.

Güney Kıbrıs’ta ekonomik duruma da değinen Anastasiadis, ekonomik krizin geçtiğimiz Mart ayında değil geçtiğimiz yıllarda başladığını, Hükümet’in, geçtiğimiz Mart ayında  “ya hükümetin ve tüm bankaların iflası ya da kredi anlaşması imzalaması” tercihini önünde bulduğunu söyledi.

Ada’ya yönelik yatırımlar konusunda ise Anastasiadis, en kısa zamanda yabancı yatırımcıların güveninin kazanılması temennisinde bulundu. Anastasiadis Rus yatırımcılara ilişkin olarak ise ekonomik tedbirler nedeniyle ekonomik zarara maruz kalmalarından dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, bu zararı düzeltmek istediklerini ifade etti.

Anastasiadis bir başka soru üzerine Rusların, Kıbrıs Bankası’nda büyük hisseye sahip olduğunu, Kıbrıs Bankası’nın Yönetim Kurulu’ndaki 16 üyeden 6’sının Rus çıkarlarını temsil ettiğini söyledi ve bu konuda herhangi bir endişe duymadıklarını aksine,  Güney Kıbrıs’taki Rus yatırımlarının rolünü destekleyen ve diğer Rus yatırımcıların cezp edilmesi için daha ileri tedbirler almalarını sağlayan bu faaliyetlerden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.