1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NE İLGİNÇTİR Kİ...
NE İLGİNÇTİR Kİ...

NE İLGİNÇTİR Kİ...

İlginçtir ki ne şekilde ve hangi zehirle zehirlendiği bilinmeyen bölge,

A+A-
Yeniceköy ve civarındaki yerleşim birimlerindeki boş araziler ölmüş havyan leşleriyle dolup taştı. Köy merkezindeki yüksek tepelerde bulunan boş arazideki köpek, inek ve koyun leşleri, büyük tehlike saçıyor.
 
Duyarsızca davranan bazı hayvancılar, ölü hayvanlarını gömmek ya da yakmak yerine ovaya bırakıp kaçıyor. Bölge hayvancıların, hayvanlarını otlattığı yere atılan bu hayvanlar kötü kokuların oluşmasına neden olurken, bölgedeki vatandaşlar olaya tepki gösterdi. Yeniceköylülüler, hayvan leşlerinin yaydığı kokudan duramadıklarını dile getirerek, “İlgili belediye bizlerle hiç ilgilenmiyor. Haziran’da yerel seçim var ve biz yerel seçimden yerel seçime hatırlanıyoruz. Sağlığımızdan olacağız. Bu kadar duyarsızlık olur mu?” diyerek tepki gösterdi.

Dikkat “zehirli bölge”
Öte yandan aynı köydeki dağlık alanda bulunan ve üzerinde “Zehirli Bölge” yazılı levha ise köyü ziyaret edenlerin akıllarında soru işareti bırakıyor. Ne şekilde ve hangi zehirle zehirlendiği bilinmeyen bölge, kim ve kimler tarafından zehirlendiği ise adeta sır gibi saklanıyor. 
 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.