1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NE PARANIN NE DE SOYGUNCULARIN İZİNE RASTLANMADI
NE PARANIN NE DE SOYGUNCULARIN İZİNE RASTLANMADI

NE PARANIN NE DE SOYGUNCULARIN İZİNE RASTLANMADI

Plaka sahte... Şase numarasından bulunan araç... Güney Kıbrıs'a kaçtıklarına dair taktik mi bunlar?

A+A-

 

Silahlı ve maskeli iki soyguncu 3 milyon TL taşıyan banka aracın paralarla birlikte kaçırdı. Saatler sonra banka aracı bulundu ancak ne paradan ne de soyguncuların izine rastlanmadı

Son günlerde ilkleri yaşayan KKTC dün tarihinin en büyük silahlı soygununa şahit oldu.

Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon TL civarındaki parayı taşıyan nakil aracı kar maskeli iki silahlı soyguncu tarafından kaçırıldı. Kaçırılan banka aracı ile soyguncuların olayda kullandığı araç dört saat sonra Bostancı sınırında bulundu. Soyguncuların araçları bıraktıktan sonra üçüncü bir araçla kaçtıkları ve banka aracı ile olayda kullandıkları aracı
yakmaya çalıştıkları öğrenildi.

BİRKAÇ DAKİKA SÜRDÜ

Ülke gündemine bomba gibi düşen soygun şöyle gerçekleşti: Kooperatif Merkez Bankası'na ait 3 milyon TL parayı taşıyan Gültekin Serinkan yönetimindeki ZFJ 735 Plakalı Ford Focus marka kiralık araç, Güzelyurt şubesine doğru yola çıktı. Banka aracı, Lefkoşa- Güzelyurt anayolu Mevlevi çemberine geldiği sıralarda, koyu mavi renkte biraraç aniden önünü kesti.

Araçtan inen kar maskeli silahlı iki soyguncu, nakil aracındaki Gültekin Serinkan ve Halil Ceylan adlı banka memurlarını silah zoru ve tehdit ile araçtan indirdi. Soygunculardan biri 3 milyon TL’nin bulunduğu banka aracını, diğeri de kendi araçlarını sürerek kayıplara karıştı. Birkaç dakika içerisinde meydana gelen olay sonrası, polis Güzelyurt ve çevresinde alarma geçti.

YOLLAR KAPATILDI, ARAÇLAR ARANDI
Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun tüm geliş gidiş güzergâhları polis tarafından kapatıldı. Ayrıca tüm sınır kapıları, limanlar ve havayolunda önlem alındı. Polis, Güzelyurt ve civarında kapattığı yollardan geçen tüm araçlarda arama yaptı. Araçların bagajı, arka koltukları tek tek arandı.

KAMERALAR İNCELEME ALTINDA

Öte yandan bankanın geriye dönük güvenlik kameraları ile çevredeki kameralar inceleme altında alındı. Soyguncular tarafından araçtan indirilen iki banka memurunun ifadesi ile banka çalışanlarının bilgisine başvuruldu.

BANKA ARACI İLE SOYGUNCULARIN ARACI SINIRDA BULUNDU

Güzelyurt bölgesini ablukaya alan polis, dört saat süren çalışma ve aramaları sonucu bankaya ait nakil aracı ile soyguncuların kullandığı DC 991 plakalı mavi aracı Bostancı Sınır Kapısı yakınlarında buldu. Araçların sınıra yakın bulunması üzerine Kolordu Komutanlığı da arama çalışmalarına katıldı.

ARABALAR ATEŞE VERECEKLERDİ

Bulunan araçlar üzerine olay yeri incele ekipleri tarafından parmak izi araştırması ve kanıt arama çalışmaları yapıldı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından soyguncuların araçları bıraktıktan sonra üçüncü bir araçla kaçtıkları, geride bıraktıkları araçları ise yakmaya çalıştıkları tespit edildi.

PARA UÇTU GİTTİ

Araçlarda yapılan aramada para bulunmazken, emeklilerin maaşı olan 3 bin TL ise adeta buharlaştı. Polis, bu kez de Bostancı bölgesindeki tüm güvenlik kameralarını toplayarak inceleme altına aldı. 

BAŞBAKAN, “POLİS SORUŞTURUYOR”

Meydana gelen soygunun ardından açıklama yapan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Kooperatif Merkez Bankası’na ait aracın içerisindeki 3 milyon TL ile birlikte kaçırılması ilgili olarak, konunun polis tarafından soruşturulduğunun altını çizdi.

ULUÇAY, “DAHA İYİ TEDBİRLER”

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ise 2 silahlı soyguncunun aranmasına devam edildiğini, soygunun bu türden olaylarda daha iyi tedbirler alınması gerektiğini ortaya koyduğunu ifade etti. 

ARAÇ SAHTE PLAKALI

Nakil esnasında emekli maaşı olan 3 milyon TL’nin banka aracı ile birlikte çalınması gündemde şok etkisi yarattı. KKTC’de ilk kez banka nakil aracı para sevkiyatı yaptığı esnada soyuldu. Silahlı soyguncuların, olayda kullandığı araca sahte plaka taktıkları öğrenildi. Karton üzerine yazılan ve araca yapıştırılan plakanın sahte olduğunu belirleyen polis, aracı şasi numarasından bir öğrenciye ait olduğunu tespit etti. İfadesi alınan öğrencinin kısa bir süre önce aracını sattığı öne sürüldü.

ASLINDA TAKTİK Mİ?

Soyguncuların nakil aracı ile olayda kullandıkları aracı sınıra yakın bırakıp kaçmalarının taktik olabileceği, askerin olduğu bölgede sınırdan kaçak bir şekilde dahi çıkmalarının zor olduğu ve Güney Kıbrıs’a kaçtıklarına dair izlenim vermeye çalıştıkları iddia edildi.

GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR
Öte yandan bankanın nakil için kullandığı aracın zırhlı araç olmaması, güvenlik tedbirlerinin yeterince alınmaması, memurlarla birlikte güvenlik görevlilerinin de yola çıkmaması para nakillerinde güvenlik açığı olduğunu ortaya koydu.

NE KUZEYDE NE GÜNEYDE

Öte yandan çalınan paranın TL olması ve seri numaralarının belli olması nedeni ile KKTC’de ve Güney Kıbrıs’ta piyasaya sürülmesinin imkânsız olduğu belirtildi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.