1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. 'NEFES ALAMIYORUZ'
'NEFES ALAMIYORUZ'

'NEFES ALAMIYORUZ'

Gazimağusa’da Kali Land Bölgesi’ndeki Sallakoğlu 5 isimli apartmanın sokağındaki lağım sorununa aylardır çözüm bulunamıyor.

A+A-

Gazimağusa'nın Kali Land Bölgesi’ndeki “5” numaralı apartmanının sokağı, kanalizasyon borularının tıkanması sonucu lağım suyuyla dolup taşıyor. 

Bölgede yaşayan vatandaşlar, lağım kuyusundan kısa aralıklarla etrafa taşan lağım sularının bölgede yaşayan herkesi rahatsız ettiğini söyledi. 

Yıllardır lağım sorunu çeken vatandaşlar, dün, isyan noktasına geldi ve borulardan etrafa yayılan pis suların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek yetkililerden bir çare bulmasını istedi.

İlgililerden kalıcı bir çözüm beklediklerini anlatan vatandaşlar, “Gün boyu lağım kokusu soluyoruz. Pis koku ve sinekten evimizde duramaz olduk. Kapı pencere açamıyoruz. Çocuklarımız lağım suyunun dibinde oyun oynuyor. Böyle rezalet olmaz. Lağım suları, evimizin önünde birikiyor, eve giremez olduk. Çocuklarımız bulaşıcı bir hastalığa yakalanacak diye endişeliyiz. Aylardır, bölgedeki lağım sorununun çözümlenmesini bekliyoruz” diye dert yandı.

Yetkililer uyardı!

Gazimağusa Belediyesi’nin Müdür Muavini Erkut Şahali, kullanım hataları sonucu hat tıkanıklığı gibi sorunlarla sık sık karşılaştıklarını belirterek, “Halkla İlişkiler Birimi’ne ulaşılan ihbarları, bir saat içerisinde gideriyoruz. Bize bu konuyla ilgili şikayet gelmedi, gelseydi, çözümlenirdi” dedi.

Vatandaşları, klozetlere katı cisim atmamaları konusunda uyaran Erkut Şahali, klozetlere atılan, kumaş, karton ve kağıt gibi katı cisimlerin sorun yarattığını belirterek, müdahale ettikleri şikayetlerde birçok yabancı cisimle karşılaştıklarını söyledi.

Erkut Şahali, kanalizasyon kullanımıyla ilgili bilgilendirici broşür hazırladıklarını duyurarak, bu tür şikayetleri olan vatandaşların, 444 44 62 veya Alo 185 hatlarına ulaşarak başvuru yapmalarını istedi.

Ne dediler?... Ne dediler?... Ne dediler?...

Ayşe Perçikli:
Nefes alamıyoruz. Yeter artık. Tüm bölgenin lağım suyu bu borudan geçiyor, boru da tıkanınca buradan taşıyor. Sokak lağım suyuyla doluyor. Çoğu zaman insan pislikleri bu suyun yüzeyinde yüzüyor. Boru 2-3 günde bir patlıyor. Çocuklarımın vücudu, sinek ısırıklarıyla dolu. Mikrop yuvasında yaşamak istemiyoruz.

Selva Çelik:
Çocuklar sürekli mikrop kapıyor. Nefes alamıyoruz. Lağım kokusu solumaktan bıktık, usandık. Bir çözüm bulsunlar, bu böyle gitmez. Apartmanda 28 hane var, tümü şikayetçi. Çoğu öğrenci... Çocuklar sokağa çıkmak istiyor, çıkartamıyoruz. Çıktıklarında da lağım pisliklerinin dibinde oyun oynuyorlar.

Kerim Sertsel:
Sokaktaki borudan, kaynak su gibi lağım suyu fışkırıyor. Derdimizi dinleyen, çare bulan yok. Sokakta biriken lağım suyu adeta göl oldu. Bıktık artık, önlem alınsın. Zaten gölün pisliği var, bir de sokağın lağım suyuyla dolmasına tahammül edemiyoruz. Sivrisinekler, örümcek kadar oldu. Önlem alın.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.