1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "NENEMİN" ANISINA ADLI BATİK SERGİ AÇILDI
"NENEMİN" ANISINA ADLI BATİK SERGİ AÇILDI

"NENEMİN" ANISINA ADLI BATİK SERGİ AÇILDI

Lefkoşa Sarayönü Inner Wheel Kulübü sponsorluğunda Yasemin Bülent Görgün’ün “Nenemin Anısına” adını verdiği 2. Batik Sergisi, Saçaklı Ev’de açıldı.

A+A-

Açılışını Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük’ün yaptığı sergi, 31 Mayıs’a kadar; 08.00-15.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Serginin açılına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Inner Wheel üyeleri ve davetliler de katıldı.

Serginin açılışı öncesinde konuşan Lefkoşa Sarayönü Inner Wheel Kulübü dönem Başkanı Urkiye Vural, Inner Wheel Kulüpleri’nin gerçek arkadaşlığı ve dostluğu teşvik etmek, uluslararası anlayışı geliştirmek, eğitim, sağlık ve sosyal konularda topluma yararlı hizmetler sunmak amacıyla kurulmuş sivil toplum örgütleri olduğunu belirtti.

Kendilerinin de bu amaçla; hem ülkenin kadın sanatçılarına destek vermek, hem de sergiden elde edilecek gelirle Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde eksikliği duyulan tıbbi cihazların alınmasına kaynak sağlamak amacıyla bu serginin düzenlenmesine aracı olduklarını kaydetti.

KÜÇÜK

Gülin Küçük ise, sanatçı Yasemin Bülent Görgün’ün sergisine “Nenemin Anıları” ismini koymasının hem atalarını hem de batik sanatını yaşatması açısından çok anlamlı olduğunu belirterek, ilk olarak Endonezya’da var olmuş batik sanatı hakkında bilgi verdi.

Görgün’ün nenesinin işi olan arıcılıktan esinlenerek batik sanatına merak duymaya başladığını anlatan Küçük, batik sanatının kopyalanamaz olduğunu bu nedenle de benzersiz bir sanat olduğunu vurguladı.

Küçük, Görgün’ün yıllarca ders aldığını, eserlerinde köy ve kadın temasını işlediğini ifade ederek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.