1. HABERLER

  2. SPOR

  3. NEU CUP BAŞLADI!
NEU CUP BAŞLADI!

NEU CUP BAŞLADI!

NEU CUP başladı..!

A+A-

 

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından organize edilen NEU CUP 2015 dün başladı. NEU Cup’a ev sahipliği yapan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı ilk maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 71-63 mağlup etti. Günün diğer maçında ise Fenerbahçe Abdullah Gül Üniversitesi’ni 63-50 mağlup etti.

NEU Cup’a ev sahipliği yapan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı ilk maçında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 71-63 mağlup etti. Karşılaşmaya iki takım da etkili başladılar ve ilk periyotta birbirlerine üstünlük sağlayamayınca bu bölüm 16-16 berabere geçildi. İkinci periyotta oyun kurucuları Asena ve Melek Lucy ile etkili olan Yakın Doğu üstünlüğü ele aldı ve devreyi de 36-31 önde geçti.

 

İkinci yarıya iyi başlayan Mersin özelikle Marina Kuzina’nın etkili oyunu ve basketleri ile dengeyi sağülarak bir ara da öne geçmesine rağmen Yakın Doğu toparlandı ve üçüncü periyot 50-50 berabere tamamlandı.

Son bölümde ise savunmada toparlanan ve hücumda da daha iyi oynayan Yakın Doğu, Hülya Özkan’ın basketleri ile farkı açarak maçı 71-63 kazandı ve turnuvaya galibiyetle başlamış oldu.

Mersin karşısında Yakın Doğu’nun iki oyun kurucusu Asena Yalçın ile Melek Lucy takımlarının en etkili isimleri olurken, Hülya Özkan 12 sayı ile takımın en çok sayı atan ismi olurken, Mersin’de Marina Kuzina 21 sayı ile oynadı.

Bugün rakip Abdulah Gül

Turnuvaya bugün iki maçla devam edilecek. NEU RA 25 Spor Salonu’nda oynanacak olan ilk maç saat 17.00’de Yakın Doğu Üniversitesi ile Abdullah Gül Üniversitesi arasında oynanacak. Gecenin diğer maçında ise Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile saat 19.00’da karşı karşıya gelecekler.

Fener galip: 63-50

Turnuvanın diğer karşılaşmasında Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin iki iddalı takımı Fenerbahçe ile Abdullah Gül Üniversitesi karşılaştı ve maçı 63-50 sarı lacvertliler kazandı. Abdulah Gül Üniversitesi maça iyi başladı ve Yunanlı oyuncusu Zoi Dimitrakou ile sayı bularak Fenerbahçe önünde ilk periyotu 17-12 önde geçti.

İkinci periyotta üstünlüğü ele alan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı Demirmen’in yönetiminde kontrolü ele alarak önce eşitliği ardından da öne geçerek ilk yarıyı 39-26 önde bitirdi.

İkinci yarıda da temposunu sürdüren Fenerbahçe farkı giderek açarak üçüncü periyotu 13 sayı farkla 51-38’le geçti. Son bölümde de etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe rakibinin yaklaşmasına izin vermedi ve maçı 63-50 kazandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.