1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NİJERYALI BİR KİŞİ ARANIYOR!
NİJERYALI BİR KİŞİ ARANIYOR!

NİJERYALI BİR KİŞİ ARANIYOR!

Nijeryalı bir kişi aranıyor!

A+A-

Lefkoşa’da geçtiğimiz hafta düzenlenen Narkotik operasyonu’nda tasarruflarında yaklaşık iki yüz miligram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu bulunarak tutuklanan alınan Ö.M.(K-17), E.K.(E-24), M.D. (E-27) ve A.S. (E-21) dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Polis mahkemede zanlılar hakkında 3 gün daha tutukluluk talebinde bulunurken, zanlıların söz konusu uyuşturucuyu aldıkları Nijerya uyruklu bir kişinin aranmakta olduğunu kaydetti.

Abbas ELMAS

Centetikcannabionid türü uyuşturucu madde bulundurma, verme ve alma suçlarından geçtiğimiz Perşembe günü gözaltına alınan Ö.M.(K-17), E.K.(E-24), M.D. (E-27) ve A.S. (E-21) ek tutukluluk istemiyle dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdülüğü’nde görevli polis çavuşu Metin Düzener, Çağlayan Parkı’nda 28 Kasım 2013 tarihinde saat 21.45 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda zanlılar E.K ile Ö.M’nin gözaltına alındığı açıklandı. Polis, zanlı E.K’nin üzerinde yapılan aramada yaklaşık yüz miligram ağırlığında centetikcannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Polis, yapılan soruşturmada zanlılar E.K ile Ö.M’nin zanlı M.D ile beraber aynı araçta Değirmenlik’e giderek zanlı A.S’den uyuşturucu madde satın aldıklarını kaydeden polis, zanlıların uyuşturucu madde almak için kendi aralarında para topladıklarını söyledi. 

Polis çavuşu Metin Düzener, zanlılar hakkında alınan 3 günlük tutukluluk sürelerinde tüm zanlılar gönüllü ifade verdiğini belirterek, 13 kişinin sorgulandığını, 9 ifadenin alındığını belirtti. Zanlı A.S. (E-21) verdiği ifadesinde Ö.M.(K-17), E.K.(E-24)’ye verdiği maddeyi Lefkoşa’dan Nijeryalı bir şahıstan 2 gram olarak aldığını itiraf ettiğine değinen polis, olayla bağlantılı bir kişinin aranmakta olduğunu kaydetti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığına vurgu yapan polis, yürütülen soruşturmanın selameti açısından tüm zanlıların da 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi  yargıcı Hale Ahmetraşit ise işlenen suçun ciddiyetine ve henüz tamamlanmadığına dikkat çekerek, tüm zanlıların da 3 gün daha poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.