1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NİJERYALI ÖĞRENCİLER TEMİNATLA SERBEST!
NİJERYALI ÖĞRENCİLER TEMİNATLA SERBEST!

NİJERYALI ÖĞRENCİLER TEMİNATLA SERBEST!

Nijeryalı öğrenciler teminatla serbest!

A+A-

Abbas ELMAS

Yakın Doğu Üniversitesi’nde geçtiğimiz Perşembe günü öğrenciler arasında çıkan kavgada polis tarafından gözaltına alınan Oluwasem K. Famayide, Oluwesayi T. Famayide, Mebur Sandey Yelwa, Yousuf S. Olayimka ve Stephen B. Vwaman isimli öğrenciler dün teminat duruşması için yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis çavuşu Ercan Atasay, zanlıların 14 Kasım tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi içinde meydana gelen “Kavga, rahatsızlık ve tecvizi alet taşıma” suçlarında methaldar olduklarını söyledi.

Söz konusu kavgada Zanlı Oluwasem K. Famayide, Mebur Sandey Yelwa, Yousuf S. Olayimka ve  Stephen B. Vwaman’ın kavga ettiklerini belirten Atasay, zanlı Oluwesayi T. Famayide’nin ise korkutma amaçlı silah taşıdığını kaydetti.

Tüm zanlıların da verdikleri gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiklerini, zanlı Oluwesayi T. Famayide’nin tasarrufunda olayda kullandığı 3 adet palanın da bulunarak emare olarak kayıtlara geçtiğini aktaran Ercan Atasay, zanlıların öğrenci statüsünde adada bulunduklarına dikkat çekerek yargılanıncaya kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlıların işlemiş oldukları suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlıların davalarında hazır olmalarını sağlanması için yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasını, haftada bir gün İspat-I Vücut yapmalarını ve KKTC vatandaşı muteber birer kişinin 20 bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları şartı ile tutuksuz yargılanmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.