1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “NİKİFOROS TATBİKATININ İPTALİ İHTİMAL DAHİLİNDE"
“NİKİFOROS TATBİKATININ İPTALİ İHTİMAL DAHİLİNDE"

“NİKİFOROS TATBİKATININ İPTALİ İHTİMAL DAHİLİNDE"

“Nikiforos” tatbikatının bu yıl da iptal edilmesinin ihtimal dahilinde olduğu

A+A-

 

Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, “Nikiforos” tatbikatının bu yıl da iptal edilmesinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Politis gazetesinde yer alan ve bugün ikinci bölümü yayımlanan söyleşisinde Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, “Nikoforos” tatbikatı konusuna değindi.

Habere göre Fokaidis, “Nikiforos” tatbikatının iptal edilmesinin son yıllarda, Türk tatbikatı “Toros’”un iptal edilmesiyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Fokaidis ayrıca sorunun, “çözüme ilişkin çabaların yoğunlaştığı bir dönemde, Türk tarafının iptali konuşması durumunda, kendilerinin tatbikatın gerçekleştirilmesinde ısrarlı olmalarının diplomatik açıdan doğru olup olmadığı” şeklinde olduğunu belirterek, esas istenilen şeyin “Nikiforos” tatbikatının başlı başına gerçekleştirilmesinin değil “Nikiforos” tatbikatının iptali durumunda, ordunun operasyonel hazırlık ve eğitim ihtiyaçlarını tamamlayacak veya karşılayacak tatbikatların yapılması olduğunu söyledi.

Fokaidis, söz konusu iki tatbikatın (Toros ve Nikiforos) iptali konusunun, Türk tarafınca karşılığının bulunmaması durumunda “Nikiforos” tatbikatının yapılmasının özellikle yararlı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Askerlik süresinin kısaltılmasına da değinen Fokaidis, bunun hükümet programı içerisinde yer aldığını ve hayata geçirileceğini de söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.